Wat gebeurt er als je een eerlijke wapenwinkel opent in New York City?

Wat gebeurt er als je ieder wapen dat je verkoopt voorziet van een label waarop staat hoe het gebruikt is. De reacties spreken voor zich.
In de VS zitten overal labels op om je voor gevaren te waarschuwen, behalve op wapens.

Reacties (10)

#1 Joost

Ja ho eens, ongelukjes gebeuren altijd bij anderen.

#2 Tank

FAN-TAS-TISCH.

#3 zazkia

Wat is het toch, dat de mensen overtuigt.

#4 McLovin

@1: bedoel ik, allemaal incidenten….

#5 Prediker

@3 Omdat ze in een wapenwinkel denken te zijn, laten ze hun emotionele verdedigingmechanismen tegenover dit soort argumenten zakken.

Plus, door het wapen te tonen met het kaartje eraan, wordt het concreet. Het wapen, en wat ermee is gebeurd, staart ze in het gelaat. Het is geen nieuwsincident meer, het is nu een verhaal dat hun verbeelding aanspreekt.

Omdat ze er serieus over nadachten zelf dat wapen aan te schaffen verplaatsen ze zich zelf in die moeder bij de supermarkt met het wapen in haar tas die doodgeschoten wordt door haar peuter.

En dan denken ze: shit, dat zou mij kunnen overkomen. Ik ben die ouder die een wapen koopt voor zelfbescherming, maar hoe weet ik zo zeker dat mijn kinderen daar geen gekke dingen mee zullen doen?

#6 gronk

Nou is dit wel in New York. Doe zoiets in Amarillo, Texas en je hebt kans dat de ‘locals’ na hun eerste shock wat agressiever reageren.

#7 Inkwith Barubador

Er hangen gewoon shotguns en assault rifles aan de muur. OMG.

Een assault rifle heb je NEVER NOOIT nodig voor in huis. Ook niet in Amerika.

#9 Prediker

Die assault rifles zijn zo gemodificeerd dat ze niet volautomatisch, maar semi-automatisch schieten, zodat je dus bij elk schot de trekker over moet halen.

Werkt dus hetzelfde als een semi-automatisch handvuurwapen. Maar dan in geweervorm, wat vooral voor lange afstanden geschikt is.

Dat mensen dat in huis halen is dus vooral omdat het onderscheid tussen actiefilms en de realiteit niet kunnen onderscheiden. Ze zien al helemaal een ‘home invasion’ voor zich waarbij ze een groep nachtelijke indringers van zich af moeten schieten.

Natuurlijk gaat er daarbij niks mis (zoals er ook nooit wat mis gaat als er een groep daadwerkelijk getrainde SWAT-commando’s een woning binnenvalt…)

Maar goed, deze onzin wordt allemaal gepropageerd door de wapenindustrie, met de NRA als belangrijkste reclame en pr-instituut, want die zag na de Vietnamoorlog de opdrachten voor haar militaire aanvalsgeweren drastisch teruglopen, en ging zich daarom steeds meer op de consumenten richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*