1. 1

    Het zijn jammer genoeg de overdreven liefde, trots, gemakzucht, schuldgevoelens, bemoeizucht, drang tot betuttelen en beschermen en soms ook eigenbelang waarom sommige ouders hun kinderen oververwennen (dat kunnen het internet of een stel robots absoluut niet gaan overnemen) en zij denken dat hun kinderen hierdoor gelukkig worden en nooit verdrietig! Geluk koop je echter niet of kun je niet opleggen aan een kind en ik vrees dat verwende kinderen alleen maar verdrietig en ongelukkig worden als ze merken hoe hard deze maatschappij (vol met computers, internet, smartfones etc.) tegenwoordig voor hen is.
    Gelukkig leerden vier meiden, eind jaren ’70, dat het verwennen van een jonge medestudent met geld dat zij van de vader van twee van hen, Vivian en Bianca, hadden gepikt om appeltaart voor hem te kopen HEEL anders afliep dan ze hadden verwacht! Misschien waren de twee andere meisjes, Simone en Esther (overigens geen zussen van elkaar), ook in hun jeugd wel verwend geweest door hun ouders en dus niet aan straf gewend daar de eerstgenoemde (een erg dom gansje!) later nog trots tegen de vader van Vivian en Bianca meedeelde dat ze zijn geld stalen voor het kopen van de appeltaart.
    Deze vader was godzijdank GEEN softe opvoeder en verwende zijn dochters beslist niet (computers waren er toen nog nauwelijks) maar hield zich als christen aan een oud bijbels gezegde: “Wie zijn kind waarlijk liefheeft die tuchtigt het!”
    De kerel werd hierna loeikwaad op de meiden maar hoewel hij zijn eigen dochters vaak genoeg over de knie had genomen mocht hij dit natuurlijk niet doen bij Simone en Esther omdat zij geen familie van hem waren. De man besloot om toen maar de “bedrogen” student in te schakelen voor de ouderwetse opvoedkunde en al had deze jongeman erg tegenstrijdige gevoelens over het afstraffen van de vier jongedames, hij wist namelijk ook dat hij niet kon weigeren. Hierna nam hij Vivian, Bianca, Esther en Simone over de knie en gaf hen allemaal een flink pak voor hun broek!
    Toch vonden de meiden dat deze opvoedkunde hen meer goed dan kwaad had gedaan, in tegenstelling tot oververwende kinderen van tegenwoordig en reken maar dat het internet hen beslist niet kan heropvoeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren