1. 1

  Wat moet je hier nu mee? Iran gokt dus niet op één paard.

  Had de BBC, toen ze toch in Syrië waren, niet meteen wat aandacht aan hun eigen Special Forces of die van de bondgenoten, die daar net zo goed als Iran actief zijn, kunnen schenken?

 2. 2

  @0: Zoals het er nu staat gokt Iran wel op slechts één paard. Allicht zal de pro in pro-Assad milities bedoeld zijn als anti?

  @1: Misschien zijn die niet te vinden, omdat ze in aantallen niets voorstellen in verhouding tot de duizenden Iraanse militairen die inmiddels in Syrië rondlopen?

 3. 3

  @2 De pro in pro-Assad milities is absoluut zo bedoeld. De NDL (National Defense League) is gelieerd aan het Assad regime & wordt getraind door Iran. Mocht Assad het niet redden, dan bestaan de milities als de NDL nog steeds (hoopt Iran tenminste). In zoverre gokt Iran dus op meerdere paarden.

 4. 4

  Hezbollah fighter: “If we don’t defend the Syrian regime, it would fall within two hours.”

  http://world.time.com/2013/11/07/taking-the-lead-hizballah-girds-for-key-syria-battle-on-assads-behalf/#ixzz2k4sSKwEu

  ‘Assad opted for violence due to pressure from Iran’

  http://www.todayszaman.com//news-330387-assad-opted-for-violence-due-to-pressure-from-iran.html

  Iranians Dial Up Presence in Syria

  Shiite Militiamen From Across the Arab World Train at a Base Near Tehran to Do Battle in Syria

  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424127887323864604579067382861808984

 5. 5

  @3: In dat geval vind ik “opties open houden” en “gokken op meerdere paarden” toch wel vergezocht. Het lijkt me vrij duidelijk dat het lot van de pro-Assad milities behoorlijk nauw verbonden is met het regime van Assad. Of je zou al moeten denken aan een coup binnen de kring vertrouwelingen van Assad, waarna de betreffende generaal een vredesdeal weet te sluiten met de opstandelingen. En dat zijn denk ik alle twee niet al te makkelijk bereikbare uitkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren