1. 1

  FUD.

  “The primary risk exists in the contamination of drinking water sources” (terwijl op de achtergrond de frackingvloeistof zich zogenaamd verspreid)

  Dat is NIET het primary risk. Sterker nog, het is hoogst onwaarschijnlijk. Niet dat ik me nou comfortabel voel bij het dumpen van grote hoeveelheid gif onder de grond, maar dit is gewoon je reinste nonsens.

  “The contamination is so severe that the water cannot even be cleaned in a treatment plant.”

  Deze meneer refereert waarschijnlijk aan een incompetente reguliere rioolwaterzuivering die meende dat spul wel even op te ruimen. En dat ging mis. Logisch want die dingen zijn gemaakt om poepwater te zuiveren. Kan zogauw helaas geen link vinden.

  Verder zijn er gewoon onsite fracking fluid cleaners te koop.

  http://www.ecologixsystems.com/system-its.php

  Dus ook dit is je reinste onzin.

  “Another risk is the release of greenhouse gasses.”

  Dat is geen risico. Dat is een zekerheid.

  Er zijn allerlei goede redenen om tegen fracking te zijn. Ik snap dan ook niet waarom dit soort nonsens voortdurend de kop op steekt. Met leugens is niemand geholpen.

 2. 3

  @Noortje, #2 Dit lijkt me zoveelste het geval van een incompetente waterzuivering die het zuiveren van dat fracking water er wel even bij denkt te doen. Het is ook bepaald niet de eerste keer dat Pennsylvania Brine Treatment Inc. hierdoor in het nieuws is.

  Zoals al in het artikel staat, kan men dit water prima opruimen, maar vanwege falen van de Amerikaanse overheid en op geld beluste waterzuiveringsinstallaties gebeurt dat nu niet.

 3. 4

  @3 het punt is natuurlijk dat er altijd een spanningsveld blijft bestaan tussen de gasopbrengst en de kosten. Dit (zoveelste) onderzoek illustreet dat. Winstoptimalisatie kan leiden tot nalaten van het nemen van de juiste maatregelen en het investeren in de juiste kennis. Ook in Nederland als hier niet vooraf op geanticipeerd wordt en tijdens op gecontroleert wordt. Zelfs wanneer in theorie alles zonder problemen zou kunnen, kan ik me de bezorgdheid van inwonders goed voorstellen.

 4. 5

  En niet te vergeten wat een vrouwtje op het NOS journaal zei “”ik wist niet wat fracking was maar toen ik het googelde las ik allemaal enge dingen””

  Maar geen getreur, het gebrek aan de meest basale wetenschappelijke kennis lossen we wel op door André Kuipers rond te pareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren