Klanken uit het ondergrondse (8)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tom Barman is een man met vele kwaliteiten. Rondom zijn band Deus is het al een tijdje stil, maar een nieuw album is onderweg en zal waarschijnlijk voor de zomer uit komen. In het najaar wil Deus weer gaan touren en zal het natuurlijk ook ons land aandoen. Hoewel ik niet altijd even gecharmeerd ben van de kunsten van Deus en uit hun 5 albums een compilatie-album heb samengesteld, kan ik de vernieuwing die van deze sympathieke voorman uitgaat, waarderen. Ondertussen werkt hij gestaag verder aan zijn soloprojecten.

Tom Barman Eerder schreef ik hier al over zijn debuut als speelfilmregisseur, Any way the wind blows (die onlangs op dvd is verschenen) waarvan de belangrijkste filmtrack van de groep Magnus is, een project van Barman en CJ Bolland. Barman vertelde een aantal jaren geleden nog in een interview tijdens Pinkpop dat hij niet veel zag in elektronische muziek omdat het kil en weinig energiek op hem overkwam, maar blijkbaar is hij overstag gegaan omdat hij inmiddels de cd, The body gave you everything heeft uitgebracht en al regelmatig live met deze band te bewonderen is. Vooral het nummer ‘Summer’s here’ is behoorlijk aanstekelijk en blijft na beluistering langdurig in je hoofd hangen.

Momenteel is hij live te bewonderen met Guy van Nueten met wie hij samen het album Live heeft opgenomen waarop o.a. bewerkingen te vinden zijn van J.J. Cale, Nick Drake, Captain Beefheart en David Bowie. Slechts begeleid door een piano ontpopt Barman zich als de gevoelige chansonier die een snaar probeert te raken bij zijn welwillend publiek. Barman toont met deze projecten zijn veelzijdigheid en begint een waar fenomeen binnen en buiten België te worden.

Deus audio/video site

0

Reacties (2)

#1 Carlos

dEUS ! dat is lang geleden, dat nummer ‘Summer’s here’ staat er niet bij, toch?

 • Volgende discussie
#2 Sik

Nee, helaas niet, maar voor minder luie googlers dan ik, is er misschien elders wel iets van Magnus te vinden.

 • Vorige discussie

Klanken uit het ondergrondse (8)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het is natuurlijk weinig nieuws; een aantal nieuwe radiokanalen op internet, maar de lancering van 8 nieuwe door Vpro’s 3voor12 vind ik wel het vermelden waard. Nederlandse stations op het internet zijn er namelijk nog niet zo veel en de Vpro heeft al een aantal korte programma’s online waarbij het wekelijkse ‘Vuile Toon’ (dinsdag, 1 uur) met veel experimenten met samplers en andere elektronika in mij een vaste luisteraar gevonden heeft. Uitbreiding van de zendtijd is daarom lovenswaardig.

In de programma’s zijn meer exoten op het gebied van nieuwe muziek te beluisteren en heeft de programmamaker de vrije hand in de muziekkeuze. De nieuwe kanalen bieden voor elk wat wils; zo volgen er drie de vaste programmering op 3FM met de programma’s 3voor12xl, db en bpm, maar krijgen ook ondergesneeuwde genres als Americana en Roots een vast kanaal. Gaat dat luisteren!

Het volledige artikel op 3voor12
..of luister direct (9 kanalen): http://3voor12.vpro.nl/3voor12radio

[en voortaan permanent in: Sargasso Links >> Muziek >> Stations, internetradio]

0

Reacties (7)

#1 Carlos

Dit is goed!
Ik heb een directe link naar de kanalen erbij gezet, want de meeste weblogbezoekers kunnen zich niet langer dan 2 seconden op iets concentreren en dan kan je maar beter hapklare brokken aanleveren.

 • Volgende discussie
#2 Sik

Heel goed, Carlos, je weet je virtuele vrienden altijd goed in te schatten!
Nog even ter aanvulling; 3voor12 werkt alleen (helaas) via Realplayer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Nou die virtuele vrinden zijn wel slim genoeg om de laatste illegale versie van RealPlayer te downloaden, maak je maar geen zorgen! ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 mark

Over VPRO gesproken (bruggetje om off topic te verdoezelen): vanavond Ali G in da USAiii op Ned.3! (ca. 22.10)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Dreknek

http://www.lando.co.uk -> klik ali-g. Downloadbaar in handzaam formaat voor al mijn kameraden.

On-topic:
3voor12 biedt voor de radiostreams zowel realplayert en windowsmediaprut aan. En realplayer is gratisch ende voor niks, Carlos. (Behalve de full versie, maar wie wil dat nu hebben.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

Ah! ..en uw omkat is uiteraard ook gratisch (en voor het volk). Mooi!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 EdwinLeonard

Een lekker oud ranzig nummer van moi in deze categorie.
http://www.purexxx.nl/antsong.ra

 • Vorige discussie