Klanken uit het ondergrondse (4)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Afgelopen zaterdag vond in Winston in Amsterdam de derde editie van de opnames van Tv Mortale plaats. Tijdens deze avond spelen drie bands die min of meer bekend zijn in het Nederlandse ondergrondse circuit waarvan een registratie van een uur wordt uitgezonden op Salto kanaal 1. Zo zijn op 31 januari om 22u de bands Zea, Sattelite 7 en The Delhi Sweet te bewonderen. Zaterdag speelden achtereenvolgens Moss, meer een soort Daryll-Ann en voor mij een typische Excelsior band die mij niet kan bekoren, met andere woorden; niet echt mijn kopje thee. Het werd al wat beter met Seedling dat nog steeds behoorlijk poppy is, maar dat wel aardig doet met een elektrische viool en een ongekend enthousiasme. Maar ik kwam uiteindelijk voor Scram C baby dat me ook wel een beetje tegenviel, hoewel ze een stevige set speelden met af en toe wat experimentele kantjes. Het heeft meer met de herleving van mijn overruiste noise voorliefde te maken dat de avond voor mij niet zo geslaagd was dan met het niveau van de bands, want het publiek was enthousiast en de bands kregen veel bijval.

Radio Mortale is een lokale omroep die al jaren veel kansen biedt voor beginnende bands om op te treden en demo’s te promoten tijdens hun radio-uitzendingen. Tegenwoordig kan het ook in de ether worden beluisterd op 106.8 Fm en heeft het haar grenzen dus verlegd naar buiten Amsterdam. Het is alleen een beetje onhandig dat ze op hun site niet vermelden hoe laat ze precies uitzenden op elke werkdag. Dat ze nu ook tv opnames maken is een mooie ontwikkeling en zeker als ze kunnen uitgroeien naar landelijk bereik. Het zou een mooi tegenwicht kunnen bieden in het door Idols overheerste tijdperk. Volgende editie van de opnames van Tv Mortale in Winston is vr. 22 febr. met Voicst, Sallyskunk, Ninginkata.

0

Reacties (14)

#1 J.N. Bosboom

w00t

 • Volgende discussie
#2 Dreknek

Hoofddoekjes verdomme!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Henk-Jan Smits
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 toinerz

HAHAHAHAHAHA! Er is over mij gelinkt op Sargasso. Dat ik dat nog mocht meemaken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 toinerz

Dan nog even inhoudelijk.
Wat Mortale doet is geweldig, maar doorgaans komen er vrij weinig mensen op af. Er is in het algemeen gewoon weinig animo om onbekende bandjes te zien. Zo was er het initiatief ‘Stoutplein’ (avonden met onbekende bandjes, vaak in de Amuse). Laatst kwam ik één van de organisatoren tegen en vroeg hem hoe het met Stoutplein ging. Zijn antwoord: “Alles wat we doen mislukt. Zelfs als we Ellen ten Damme inhuren komt er niemand kijken.”
Dat tegenwicht is echt nog heeeeeeel ver weg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Ho Chi Minh Junior

Ellen ten Damme inhuren en dan wordt het nog niks, daar hebben Barend en vanDorp ook last van !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Rob Oudkerk

…kan je Ellen ten Damme huren ? *kwijl*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 mark

@Ho: alsook Jiskefet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 caprio

Ik houd niet van bandjes met mieterige studenten die over 5 jaar een kantoorbaan en hypotheek hebben. Ik houd van marginale types in bandjes, ruige kerels, geile wijven, die leven voor hun gitaar of drums. Dat heb je niet in Nederland, je hebt wel kunstenaarsregeling en uitkering, en natuurlijk mieterige studentenbandjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 toinerz

Hé tering caprio, hou je bek eens.

PS. Die hypotheek heb ik al.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 caprio

neem m me maar eens af, zou ik juist zeggen, als je durft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 toinerz

Nou ja, ik zou je dan iets willen vragen.
Ik ben mieterig noch student. Ik leef niet voor mijn gitaar of piano, maar ik heb weleens naast mijn gitaar geslapen. Ik heb geen kunstenaarsregeling of uitkering, maar wel een hyptheek.
En ik speel dus in een band.

Houdt u van mij?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Grobbo

Hier bloeit iets moois op, wat ik je brom..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 caprio

Alle randvoorwaarden, muz van de hypotheek waardoor u misschien in de categorie gelegenheidsmuzikant valt, zijn geschapen voor het maken van goeie muziek, nu hangt het slechts nog van uw talent af en of ik toevallig in de buurt ben.

 • Vorige discussie