1. 2

  Wat ik me dan weer afvraag of dit een aankondiging op Sargasso nodig heeft. Zijn de OS zo onbekend of zo bijzonder dat we er opmerkzaam op moeten worden gemaakt?

  Het was me echt niet opgevallen dat er olympische spelen waren waar een paar miljard word uitgegeven aan wat spelletjes in de sneeuw op een plek waar die met vrachtwagens naartoe moet worden gebracht. En dan hebben ze ook nog een aparte directeur voor de duurzaamheid en het groen oid.

  Overigens vind ik de mooiste opening ooit Sidney met Cathy Freeman.
  Een onverwachte tearjerker.
  En dan ook nog de 400 meter winnen.

  En daar hebben ze nu ook bosbranden.

  Wil ik hier iets zeggen?
  Nee hoor, maar de Freeman-opening vond ik echt mooi.

 2. 3

  Overigens mocht Barcelona er ook zijn. Let op de muziek. Altijd aanzwellend Wagneriaans [fascistisch] pompeus.

  Is dat iets van de mensheid?
  Moet dat nou?

  Doet me altijd denken aan Berlijn.
  (Vlam met muziek vanaf 4 min.)
  Daar leerde ik weer dat de Olympische Hymne door niemand minder dan Richard Strauss is gecomponeerd. Also sprach Zarathustra is ooit voorgesteld als Duits Volkslied onder de Nazi-tijd. Dat vond Strauss te ver gaan. Het was wel goed voor Kubrick in 2001: A Space Odyssey, wat mij dan weer wat anders af doet vragen. Maar het is wel mooi zo.

  Het is nooit alleen sport wat er blinkt.

  Tot zover wat vrije associatie op de vrijdagmiddag.

 3. 4

  Trouwens: Sidney => Sydney.

  Maar dat komt omdat ik onlangs de serie Reilly opnieuw heb gezien. Sidney Reilly. Grote stoker. Geen sportman, maar blijkbaar hing die nog ergens op de achtergrond bij het associëren. Grappig spelletje.

  Goede serie trouwens. 1983. Geen olympisch jaar. Dat krijg je dan hè. Niks anders te doen.