1. 1

  Moet die rat de Walen voorstellen? Dat het hun schuld is dat Belgie voor de eerste keer sinds heel veel tijd niet naar het WK gaat?
  Of zijn we gewoon blind en weten we niet meer waar we naar toe moeten?
  Hoe dan ook, ik klets lekker uit mijn nek.

 2. 2

  een doordenker inderdaad, die twee staarten lijken inderdaad op een of andere tweespalt te duiden, maar of het nu de spleen van de artiest is of dat van de natie is me ook niet helemaal, direct duidelijk. De sleutel is normaliter het symbool van de hemel, maar ik zie geen zwaard. Ik zie ook voor het eerst dat de artiest zich hier uitleeft in de origami??? Merkwaardig detail.

 3. 6

  Hoever kan men gaan, gewaardeerde Crachàt, in het samenballen extraheren en uiteindelijk beeldend uitspugen van een samenloop van omstandigheden. Uw schetsen nopen tot innerlijk gewoel bij de toe en aanschouwer waarbij de “gevonden” pointe raak niet persé eenduidig hoeven te zijn.

  Bij deze schets heb ik het gevoel ergens een lokale situatie niet te kennen maar tegelijk een samenhang te zien, gespleten venijn in de staart van een zinkend schip verlatende onderwereld.

  Ofzo..

 4. 8

  Eigenlijk is het een zelfportret. In de zwarte spiegel.In de lappenmand, two tailed rat, zak ratfriet op de grond weggeworpen.
  En de eenduidigheid is idd absoluut niet gewenst bij toeschouwer.
  Ik zag deze meer als een muziekstuk, freejazzend freewheelend laten komen.
  Let wel: het is Crachàt die in de spiegel kijkt, niet per sé ik. :-)

  En de pointe final was net deze: bij ontberen van point final moest ik het wel gewoon schrijven.