Kerst thuis vieren? Laat je arresteren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In Zuid-Afrika zijn veel, heel veel, illegale immigranten. Geschat wordt dat het straatarme buurland Zimbabwe de afgelopen jaren alleen al ruim 3 miljoen migranten heeft geleverd. De grens is lang en moeilijk te bewaken, dus is het lastig tegen te houden.
Maar dat is op het moment niet zo’n probleem, men wil terug. Want ook illegalen willen kerst vieren, en het liefst met familie en vrienden. En die zijn thuis, in Zimbabwe. Dus wat doe je dan? Je laat je oppakken, en in Zuid-Afrika krijg je dan een gratis enkeltje naar huis. Kan je meteen die voor je familie onbetaalbare kerstkadootjes meenemen. En na de kerst ga je gewoon weer terug.
Maar dat is nu voorbij. Deze regeling is de afgelopen weken zo ‘populair’ geworden dat ze tijdelijk is bevroren. Het eerstvolgende transport is op 15 januari.

De migranten zullen de kerst niet eenzaam door hoeven te brengen. Er komt een kerkkoor zingen en er zal een custardtoetje worden geserveerd. Iemand een idee hoe dat smaakt, een custardtoetje? Of ben ik nu een culinaire barbaar dat ik dat niet weet.

Reacties zijn uitgeschakeld