1. 2

  Versla ze met hun eigen middelen! We hebben toch al lang van de VS geleerd dat met geld verkiezingsuitslagen te koop zijn.

 2. 3

  Gratis diensten aanbieden door politieke partijen, is dat eigenlijk wettelijk wel toegestaan? En zo ja, waar ligt dan de grens? Is dit niet een vorm van omkoping?

 3. 5

  Nou “gratis diensten” is natuurlijk wel een groot woord. Het zijn SP-vrijwilligers die bij de telefoon zitten of ´s avonds mensen ontbvangen om hun te helpen met belastingaangifte of uitkeringsproblematiek ofzo.Ik kan daar met de beste wil van de wereld niets slechts in zien, en er zijn ook weinig commerciele alteratieven (in ieder geval voor de groep waar de SP op mikt).

 4. 6

  D’r is dus genoeg leden en poen bij de SP. En als nou eens de linkse partijen eens wat minder ruzie onder elkaar maakten en minder ouwehoeren. Zouden ze misschien een blok kunnen vormen. Maar ja, dat is is al ruim een eeuw de makke van de socialisten. Ze kunnen wat dat betreft nog steeds leren van de christelijken.

 5. 10

  @6: Want alle christenen zitten al een eeuw lang met zijn allen in een enkele partij, terwijl socialisten immer verdeeld waren?

 6. 13

  @Eric : Ter linkerzijde zijn dan altijd nog GL en D’66 over. Uiteraard hun core-business is natuurlijk het verketteren van rechts (CDA, VVD, PVV ). SP houdt genoeg werk waar ze zich dan met nog meer resources op kunnen storten.

 7. 14

  OK, ze hebben dus geld genoeg… en ze wachten gewoon net zolang met (mee)regeren totdat ze de grootste partij zijn en/of een meerderheid hebben zonder coalitiepartners?

  En wat gaan ze dan doen? Ze gaan de wereld beter maken!

  *begint alvast met het inslaan met ingeblikt eten voor tot ruim na WO III.

 8. 15

  @GoedeMorgenDezeMorgen : Was de wereld dan ziek volgens de SP?

  Zolang ik brood en gas-op-de-plank heb gaat alles goed! Dus de SP mag beginnen met een motie voor verhoging van de maximumsnelheid naar Oostenrijks-model…

 9. 16

  Oke … de SP gaat een deel van hun plannen gewoon zelf financieren, direct uit de partijkas. Vandaar dat ze niet in de regering willen deelnemen.