Kaats Late Night Review: Saturday Night Live

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

RECENSIE - Live from New York: It’s Saturday Night Live!

Saturday Night Live is terug. En hoe! Waren we vorig seizoen misschien toch een klein beetje moe van Alec Baldwins Trump-imitaties geworden, deze eerste aflevering slaat de spijker weer op zijn kop. Op die van SCOTUS in spé Brett Kavanaugh welteverstaan. Het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat die zich bij zijn hoorzitting nogal uhm, apart gedragen heeft, zullen we maar zeggen. De openingssketch is echt fenomenaal, met Matt Damon als Kavanaugh. En niet alleen zijn gedrag wordt op de hak genomen, ook de hele gang van zaken is één grote klucht. Het is een sketch van 13 minuten, die echter geen seconde verveelt.

Het thema loopt zo’n beetje als een rode draad door de voorstelling. Het komt terug in een zogenaamde frat party die zich afspeelt in de jaren ’80 en in het vaste item Weekend Update, waar het nieuws van de week wordt doorgenomen. Met in dat laatste weer een sterk optreden van Kate McKinnon als Justice Ruth Bader Ginsberg. Wat mij betreft één van de beste Amerikaanse comedians van het moment en zeker de beste bij SNL.

De andere sketches zijn eigenlijk vooral opvulling, maar over het algemeen redelijk grappig. Je moet soms wel de Amerikaanse cultuur een beetje kennen om te snappen wat de clou is, maar ik vermoed dat mensen die dat niet doen, er sowieso geen lol aan zullen beleven.

Ik hield een beetje mijn hart vast voor het optreden van Kanye Ye West, vanwege dom gelul, superego en ik ben ook niet echt fan van zijn muziek. Maar dat viel erg mee, hij had geen tekst en was ook nog bereid in een raar pakje op het podium te staan. Het afsluitende optreden vond ik zelfs muzikaal best aardig, al blijft het wel een rare kwibus met teveel sidekicks.

Al met al een sterke opening van het seizoen.

Alle clips van deze aflevering vind je hier.

 

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Hoevrouwendenken.nl

Reacties zijn uitgeschakeld