Kaats Late Night Review: Jimmy Kimmel en het Vrijheidsbeeld

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is een kort fragmentje uit Jimmy Kimmel Live van een paar dagen geleden, met een trucje dat in Nederland ook wel eens met succes werd toegepast. Iets wat je in lachen doet uitbarsten en tegelijk een gevoel van plaatsvervangende schaamte oproept. Je stelt mensen een vraag, die in plaats van het doorgronden van die vraag, meteen met een antwoord denken te moeten komen.

Denk aan John Leerdam die in de zeik genomen werd. Of Vox Pop die het publiek ondervraagt over Arabische cijfers. The stupidity of some people!

Toch is het vrij lullig, een beetje gemeen zelfs, om mensen zo in de maling te nemen. Maar het toont ook aan hoe makkelijk het is, zeker in de VS. Met een president die dagelijks zoveel idiote uitspraken doet, dat het niet meer is bij te houden. En dus betwijfelt niemand dat hij gezegd heeft dat hij het Vrijheidsbeeld gaat terugsturen naar Frankrijk. Sommigen vinden het zelfs een goed idee…

 

Dit artikel is ook gepubliceerd op hoevrouwendenken.nl

Reacties (4)

#1 Manfred

Déjà vu. Was het niet rond een VS-Irak/Aghanistan/Iran/Koeweit oorlog waarin Frankrijk niet gezellig mee wou doen waarop Amerikanen voorstelde het Vrijheidsbeeld terug te sturen?

  • Volgende discussie
#2 Arduenn

Toch is het vrij lullig, een beetje gemeen zelfs, om mensen zo in de maling te nemen.

Ik vraag me altijd af hoeveel ze er uit hebben moeten knippen wegens niet in de maling laten nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=VRJmcxCrAOA

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@1: Dat was de 2e keer Irak (met Koeweit deden ze wel nog gezellig mee). Ik weet nog dat ze toen zelfs op Capitol Hill de naam van French fries een paar jaar hebben veranderd naar Freedom fries, om maar even te laten zien dat de Amerikaanse politici het toen ook al gekker konden verzinnen dan talkshow hosts.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Hans Custers

@2

Dat lijkt me inderdaad het belangrijkste deel van de truc. Met een paar uurtjes straatinterview op een drukke plek komt er altijd wel genoeg gekheid en domheid voorbij om een paar minuutjes van een tv-programma te vullen.

Doet me denken aan die keer dat ik hier in de stad voorbij een ploegje van PowNed liep. Net toen ik er langs liep hoorde ik de man met de microfoon met roze plopkap tegen de cameraman zeggen: “Als we maar doorgaan vinden we vanzelf iemand die dat zegt.”

  • Vorige discussie