Et viola, het resultaat van de Firefox 3 download campagne tot nu toe. De internationale FF3 Download Dag leverde een nieuw Guinness wereldrecord op: nog nooit werd er binnen 24 uur zo vaak een software programma gedownload. Meer dan 8 miljoen om min of meer precies te zijn. Maar het downloaden gaat door en is hierrrr te volgen. Het interactieve wereldkaartje levert per land absolute getallen op. Maar hoe verhoudt zich dat ten opzichte van het totale aantal inwoners?
Wat vluchtige ‘burgeronderzoeksjournalistiek’ levert de volgende getallen op: Verenigde Staten (2,5%), Nederland (2,7%), Frankrijk (1,5%), Zweden (2,7%), Japan (1,1%), De opkomende markten: Rusland (0,2%), Brazilië (0,3%), China (0,05%), India (0,04%). Landen met ongeveer 65 miljoen inwoners: Thailand (0,25%), Iran (0,8%) en Congo (0,0%). Europees kampioen: Litouwen (12%). En tot slot ‘absolute getallen die tot de verbeelding spreken’: Suriname (679), Groenland (482), Tonga (111), Somalië (60), Tsjaad (34), Guinee-Bissau (19), Noord-Korea (0), Westelijke Sahara (0), Spitsbergen (0).
Reacties (8)
En hoeveel is dat dan qua percentage internetgebruikers? Op zich is 2,7 % op de gehele bevolking best veel. En jammer van Noord-Korea, ik meen mij te herinneren dat er wel aantallen stonden op de ‘ik neem me voor dat ik FF3 ga downloaden’-kaart.
he dat is opvallend, want voor “D-day” stond het aantal mensen dat beloofd had FF3 te downloaden voor Noord-Korea boven de honderd (in mijn gehuegen) en voor Guinee-Bissau boven de 40.
Verder denk ik dat Westelijke Sahara wel op 0 zal blijven staan. De inwoners van het land hebben een Marokko-adres en de enigen die een Westelijke Sahara-adres zuden kunnen hebben, zitten in vluchtelingenkampen in de woestijn in zuidwest-Algerije, waar je PC/laptop in no time kapot is van het stuifzand.
Ook opvallend: Oost-Timor 0!
@2: Op zich niet zo opvallend; dat zijn allemaal gebieden in het verre oosten en die kwamen wegens de zeer krakkemikkige communicatie van de mannen van Firefox met zijn allen een dag te vroeg op de download-site, hieven hun handen ter hemel en… um … nouja geen idee wat ze vervolgens deden, maar Firefox downloaden was het niet:P
@4: Guinee-Bissau ligt Toch echt in de westelijke hemispheer (ik geloof op GMT qua tijdzone), dus daar gaat dat argument niet voor op. Ook meerdere Carribische gebieden (iig Montserrat) hebben minder downloads dan ik me meen te herinneren dat ze pledges hadden.
@5: Relatief aan de tijdzone waarin de planners van de download-dag zich bevonden, ligt zelfs Guinee-Bissau in het verre oosten:P
Ik zeg maar zo, ik zeg maar Opera
@7: Niks mis met Opera maar in tegenstelling tot Firefox is het geen vrije software, die je zelf kunt uitbreiden/aanpassen als je daar zin in hebt.