1. 1

  Lijkt mij een gevalletje “ongeoorloofde inmenging in de privesfeer.”

  Als het gedrag van de journalist het imago van het blad geschaad had, had ik er nog enig begrip voor op kunnen brengen.
  Het doet mij ook denken aan de situatie van vroeger waarbij vrouwen automatisch ontslagen werden als zij in het huwelijk traden.

  Het zal volgens mij nooit meer boteren tussen die directie en de journalist, dus rechter, geef die man een schandalig hoge oprotpremie (kantonrechtersformule + halfjaar salaris o.i.d. en laat de directie een excuus plaatsen in een landelijk dagblad) zodat de directie de boodschap krijgt dat dit echt niet kan.

 2. 2

  Aan de andere kant: de beste man heeft een contract ondertekent waarin hij zich verklaart om akkoord te gaan met de gehanteerde geloofsovertuigingen, waarin een buitenechtelijke relatie niet wenselijk is. Eigenlijk pleegde hij dus gewoon good ‘ole contractbreuk.

 3. 3

  @#2 daarvoor dient ook het arbeidsrecht, om contracten die te ver gaan te “overrulen” vanuit democratische grondbeginselen of collectieve conventies.

 4. 4

  Ik hoop eerlijk gezegd dat de kantonrechter het katholiek nieuwsblad flink op zijn donder geeft, want dit is natuurlijk te zot voor woorden.

  Dat iemand aangeeft in geweten in de katholieke traditie te staan, moet voor een katholieke werkgever voldoende zijn. Met iemands familieleven heeft de werkgever verder niets te maken: Dat hoort bij het forum internum, is hooguit een zaak van deze ene werknemer en zijn/haar eigen pastor.

  Dat je in een zichtbare, publieke functie wat voorzichtig moet zijn met tegen de ideeën van het bedrijf ingaan, dat spreekt vanzelf (iemand die Coca-cola vertegenwoordigt, moet als hij een klant bezoekt daar niet uitvoerig gaan uitleggen dat hij het rotzooi vindt, zelfs als hij het vindt: Net zo zal ik als pastor niet ostentatief met een familiepak condooms over straat gaan lopen…), maar hier is de bemoeienis vanuit het bedrijf ver over de grens, nog los van het feit dat je het redacteurschap amper ‘een publieke functie’ kunt noemen.

  Het KN is helaas nog altijd een erg rooms, en weinig ‘katholiek’ (letterlijk ‘universeel’, met alle ruimhartigheid die daar bij hoort) blad, en dit is het zoveelste voorbeeld waarin ze roomser zijn dan de paus.

 5. 6

  DEN BOSCH – Het Katholiek Nieuwsblad moet een vergoeding van 27.000 euro betalen aan een 45-jarige eindredacteur die is ontslagen wegens een buitenechtelijke relatie. De kantonrechter in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

  Via het AD.

 6. 9

  @JB: Het internotspuidoniem ‘JB’ (in kapitalen) is gereserveerd voor ereSargassogoldmember en grondlegger van ’s NEerlands internot (soort van), u raadt het al: JB. Als het niet te veel moeite is (en anders ook), gelieve een andere alias te kiezen. U wordt bij voorbaat reeds bedankt.

  /dit is een automatisch gegeneerd bericht, edoch handmatig geperfectioneerd.