Joop Wijn verlaat Den Haag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De enige CDA´er die rechts durfde te zijn zorgt met zijn vertrek voor de nodige commotie. Zelf zal hij niet begrijpen waarom. Hij beschouwde zijn verblijf in de politiek toch slechts als een tijdelijke onderbreking van zijn carrière.

Wijn weigert naar verluidt fractievoorzitter van het CDA te worden, omdat hij de voorkeur zou geven voor een ministerschap. Zijn vertrek komt voor zijn partij onverwachts. Daar zijn ze niet gewend dat mensen hun neus ophalen voor zo´n mooi aanbod. Maar ook daar gaat het leven door en geldt: de één z´n dood, is de ander z´n brood.

De oud-Staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken voegt vlak voor zijn vertrek nog wel een mooie one-liner toe aan het oeuvre van politici die kiezersbedrog plegen:

?Wat voor mij de doorslag geeft is dat deze stemmen in goede handen zijn bij de CDA-bewindslieden en Kamerleden.?

Reacties (2)

#1 Mark

In een andere thread opperde Obscura dat ze Wijn een ministersschap beloofd hadden en die belofte niet nakwamen. In dat geval logisch dat ie opstapt en nu zelf als de boeman overkomt.

  • Volgende discussie
#2 knut

Wat ik mij kan indenken (nav t artikel in intermediair) is dat de samenwerking met CU hem extra spanning op het privevlak bezorgt. Misschien teveel.

  • Vorige discussie