1. 4

  Even wat verduidelijken, filmpjes van ikesu gerechten zitten momenteel in een zoveelste revival in de internationale blogosfeer.

  Bovenstaand filmpje heb ik van digg.com, PFMAG.org heeft twee dagen geleden een dergelijk filmpje van een ander blog geplukt.Maar met de hand op m’n hart zweer ik die link bij PF nog niet gezien te hebben.

  Als senior webblogger kan ik natuurlijk altijd op de proppen komen met een link van toen de Panzerfausten nog in de luiers lagen, want reeds op 25 juli 2002 blogde ik al over ikesu, en ja toen had ik het zelf van AT5…

 2. 6

  Vis…heerlijk. Moest wel denken aan experimenten van madame Tussaud’s waar ik menig persoon in de sector gezondheidszorg van inzicht heb veranderd, vermoed ik.

  Deze dame had toestemming van veroordeelden en judges (sic sic kots) om vragen te stellen na en aan de onthoofden om met knipperen van ogen vragen te beantwoorden. Zo van is “een en een twee? ja of nee)

  Wat bleek, tot ieders verbazing en ontsteltenis, dat ruwweg 25 minuten na overlijden (kop van de romp) de hersens in relatie met zintuigen (gehoor en zicht) nog enig bewustzijn dus gevoel in zich hadden.

  Tis maar dat U het weet.

 3. 7

  Ach ja je verveelt je wat op youtube… Die van die vis die zichzelf opgegeten ziet worden heb ik daar inderdaad ook gespot, maar ik vond het hele “krijg je geen honger ik lig op je bord naar adem te happen” effect net iets SCHOKKENDER. En ja INTERNETJOURNALISTIEK IS NATUURLIJK VOORAL SENSATIEJOURNALISTIEK.

 4. 11

  In alle redelijkheid vind ik een bakje kipnuggets van de Mac toch nog wel een tikkeltje misdadiger dan dit. Zeker als je vanuit het perspectief van het dier kijkt. Ik bedoel een vis heeft echt geen enkel bewustzijn van zijn eigen lichaam. Ja hij voelt zeker pijn maar de kwelling van het besef dat zijn lichaam wordt opgegeten blijft hem zeker bespaard. Als mens identificeer je je met dat dier en bedenk je hoe gruwelijk het moet zijn om je eigen lichaam opgegeten te zien worden voor je ogen. Het blijft natuurlijk een smakeloos stukje ‘cultuur’, maar als je iets weet van hoe wij hier in de bio industrie met onze medezoogdieren omgaan zou ik me toch eerder daar over opwinden dan een beetje met een van Jole vingertje naar Japan te geen staan zwaaien.

  enorme lol @ citroen trouwens