Jan Dijkgraaf *pwnd* PowNed

Titanic, ahoy! Hoofdredacteur van PowNed, Jan Dijkgraaf, verlaat als een rat het zinkende schip. Als echte kapitein zag Jan het natuurlijk binnen een week al. Kans-loos. PowNed, PowNews: veel te braaf. Bibberende shoothondjes op het Binnenhof. Wegrennen bij een bezemsteel van een Roma-gezin. Rutger is zijn mojo kwijt en die dwerg van een Jan Roos? Radiotalentje natuurlijk, maar om op tv niet aan te gluren.

Hard werken voor de belastingcenten, dat is iets voor mietjes. En wij maar denken dat de familie van @jndkgrf blij was dat hij zoveel van huis was. Eh. Nee. Dus. Jan mag dan op de radio het PowNed’-programma ‘Echte Jannen’ presenteren, wij weten wel wie in Huize Dijkgraaf de Echte Jan is: mevrouw Dijkgraaf! Guus kom naar huus, want de koeien staan op springen!

Dijkgraaf blijft wel radiomaken. Wij vinden ook dat hij daar het hoofd voor heeft. Ondertussen zitten de tv-jongetjes met een slechte presentator en zonder Grote Kale Leider. Balen natuurlijk. Voormalig GeenStijl-redacteur Dominique Weessie zal wel denken: krijg toch ongezien de tyfus, Jan!

De redactie van GeenCommentaar vond bovenstaand stukje ongebruikt in de redactiepanelen van de buren van GeenStijl. Waarschijnlijk uit piëteit met de slachtoffers niet geplaatst. U mag het ook vriendjespolitiek noemen uiteraard. Wij van de linkse kerk begrijpen Jan wel: een eerlijke verdeling van arbeid en zorg tussen mannen en vrouwen, ontspannen samenleven, u weet wel. Helemaal passend in de cultuur van GroenLinks die Jan Dijkgraaf. Daarom zij weggen: Boven Jan!

 1. 6

  Ik zie het anders. Volgens mij wilde Jan best een mooi programma maken, maar was dat wat lastig, toen bleek dat Domique en Rutger echt geen talent bleken te bezitten.

  Best keurig van Jan, om te zeggen dat hij de 95 uur niet trok.

 2. 7

  @4 Misschien dat’ie dat subsidie, raamambtenaren, linkse-kerk en luilekkerland-gelul van de afgelopen jaren over de PO iets te letterlijk heeft genomen.

  Wat dacht hij dan? Dat je met een nine-to-five een omroep op kon zetten?

 3. 9

  Wanneer gaat het Commissariaat voor de Media beslissen dat PowNed niets toevoegt aan het bestel en de vergunning intrekken?

  (Mooie sovjetnaam eigenlijk, ‘Commissariaat voor de Media’.)