Israëlische “Atoomspion” opnieuw aangehouden

Mordechai Vanunu is weer gearresteerd. De Israëlier, die 18 jaar vast heeft gezeten wegens het publiek maken van Israëls atoomgeheimen (waarvan iedereen al op de hoogte was), wordt wederom beschuldigd van “het doorgeven van geheime documenten aan ongeautoriseerde partijen”.

Hoe kan iemand, die net 18 jaar in de gevangenis heeft gezeten “geheime documenten” hebben? Israël zocht zowiezo al naar een reden om hem direct weer op te kunnen pakken, getuige de regels die hij moest navolgen na(!) het uitzitten van zijn straf.
Zo mocht hij niet met buitenlanders spreken en niet praten over zijn werk in de nucleaire faciliteit in de Israëlische Negev Woestijn. Ook mocht hij niet naar het buitenland.

Hoe kan iemand na 18 jaar nog relevante informatie hebben over zo’n faciliteit? Waarom legt Israël regels op aan een gevangene die zijn straf heeft uitgezeten? Ook zijn behandeling in de gevangenis (12 jaar eenzame opsluiting) wijst op een persoonlijke hetze tegen de man.

Persoonlijk vind ik Israël, en haar politieke leiders erg eng en geen haar beter dan de landen met dictators in haar directe omgeving.

Bron: NOS Nieuws

Reacties zijn uitgeschakeld