1. 1

  Waarom bombarderen ze in godsnaam Bcharré? ( volgens het kaartje 5augustus)

  Voor de Libanon-leken. Bcharré is zo ongeveer het meest pro-israelische stadje en district van Libanon.
  En de geboorteplaats en stronghold van de meest beruchte extreemrechtse christelijke militie die Libanon ooit heeft gekend (dezelfde militie die van Israel de slachting mocht aanrichten in Sabra & Shatila)

 2. 5

  Het zal er in ieder geval lekker rustig zijn. Of heeft Israël ook de skiliften gebombardeerd?

  Dat waren natuurlijk bevoorradingslijnen naar de grotten waar Hezbollah zich schuilhoudt.

 3. 6

  “Addendum: It’s been brought to my attention that it was two and not one soldier that was originally kidnapped so I’d just like to appologise for getting the figure wrong in the original post. And now that the number of kidnapped soldiers has doubled I must say that the number of civilian casualties seems more than justified.”

  Die zit.

 4. 8

  Nou ja, iemand die pretendeert een kloppend feitenblaadje in elkaar gesleuteld te hebben is het natuurlijk wat beschamend als blijkt dat ie niet eens tot 2 kan tellen.
  Dat kan hij nu wel overschreeuwen met een sarcastische opmerking, maar wie zegt me dat die andere getallen dan wél kloppen?
  Hij is sowieso een beetje demagogisch bezig, want hij telt de bombardementen op Libanon tot 5 augustus en zet die dan af tegen 1 (later 2 dus) ontvoerde soldaat. Het aantal raketten en burgerdoden in Israël tot 5 augustus laat hij voor het gemak buiten beschouwing, evenals de 6 soldaten die omkwamen bij de kidnapping.
  Voor mij toont dit weer eens de absolute onzinnigheid aan van het vergelijken van aantallen slachtoffers aan beide zijden. Een stelletje militaire macho’s gaan tekeer in dat gebied en burgers zijn het slachtoffer. Tel ze bij elkaar op, zou ik zeggen, kies partij voor de burgers en niet voor al die boeven met bloed aan hun handen.

 5. 9

  @TRS:
  Ja, die ken ik. Diezelfde gast zal dan ook wel zo’n tabelletje bij Irak hebben gemaakt. Want dáár kan ie pas echt loos gaan natuurlijk. Wat zal ie balen dat hij de Tweede Wereldoorlog niet heeft meegemaakt.

 6. 10

  @ 8

  De sarcastische opmerking en de kaart zijn niet van een en dezelfde persoon.

  De kaart is van Samidoun en lebanonupdates.blogspot.com (dus niet van de blogger in kwestie)
  De opmerking is van de blogger zelf

 7. 11

  VJ: “Voor mij toont dit weer eens de absolute onzinnigheid aan van het vergelijken van aantallen slachtoffers aan beide zijden.”

  Hm, volgens mij ging het over een bombardementskaart. Maar daar wil jij graag overheen stappen vanwege dat dat niet te rijmen is met de hasbara waar je aan verslaafd bent.

  (En nee, een kaart van alle middels katoesjas onklaar gemaakte tuinhekjes in N.-Israel voegt niks aan de discussie toe.)

  Feit blijft (en zulks wordt ook steeds duidelijker) dat deze oorlog voor Israel een ‘war of choice’ was. Het doel lijkt ook groter dan Hezbollah.

 8. 12

  ik schreef: “middels katoesjas onklaar gemaakte tuinhekjes”

  Door sommige bodems wordt steeds met kracht heengebroken. Zo zag ik zonet een door een kastoesja opgeblazen kat gepresenteerd worden. Maar als men er aanstoot aan zou durven nemen, dan is de reaktie vast dat dat grappig bedoeld is.

 9. 13

  Hebben ze onlangs niet gedreigt met een bezetting van heel Libanon.
  Handig toch.
  De hele internationale gemeenschap was het eens da Syrië z’n troepen uit Libanon moest terugtrekken.
  Nu gaat Israël het land bezetten en dat mag want grote broer heeft gezegd dat het mag.

  Lebensraum am norten noem ik zoiets.