Israël zet geld opzij voor rechtszaken

Israël heeft naar verluidt ongeveer 800.000 euro opzij gezet voor het verdedigen van op verdenking van oorlogsmisdaden vastzittende landgenoten in het buitenland. Op dit moment zijn dat er geen, maar naar verwachting komt daar snel verandering in.

Afgelopen week besliste een voormalig Israëlisch genereaal om toch maar niet uit het vliegtuig in Londen te stappen omdat hij gewaarschuwd werd door Israël dat er waarschijnlijk een ontvangstcomité op hem stond te wachten.

Een indirecte schuldbekentenis?

(Bron: Metro)

 1. 1

  Iemand wil je arresteren. Je kan dat voorkomen door niet uit het vliegtuig te stappen. Of ik schuldig was of niet, als ik niet al te nodig in dat land moest zijn, zou ik blijven zitten.

 2. 3

  Het punt hier is meer dat je eigen regering je waarschuwt er niet uit te stappen, en dus eigen ideeen heeft over de rechtsgang. Engeland is geen bananenrepubliek.

 3. 7

  Zacht, vet en glibberig :-)
  klinkt zo lichamelijk, krijg daar een heel ander beeld bij als hoe ik fish and chips ken. Maar het hangt natuurlijk wel af waar je ze haalt natuurlijk. Hier in Belgie zeggen ze hoe vettiger hoe prettiger. Een beetje toegelaten vunzigheid, net op de grens van vies, met een knipoog naar de erotiek. En daar doet me dat aan denken.
  Verder lijkt me dat israel gelijk heeft om geld apart te zetten als ze denken dat nodig te hebben, en dat je groot gelijk hebt je te verstoppen als je niet gestraft wilt worden, al helemaal niet als je zelf vind geen verantwoording te moeten afleggen.

 4. 8

  Maar hebben de Israeliers er al niet jaren voor gezorgd dat allerlei bejaarde Duitse mannen zich moesten verantwoorden? Ik meen dat ze zelfs speciaal daarvoor een keer zo’n man hebben ontvoerd naar Israel en daar berecht en ge-executeerd…?

 5. 9

  [fout]Jaaaaaa, maar dat was veeeeeel erger! En niet met elkaar te vergelijken. De Israëli’s moorden de palestijnen namelijk langzamer en pijnlijker uit.[/fout]

  De eerste Jood die bij mij nog over de Holocaust begint lach ik vriendelijk uit…

  Je zou denken dat ze beter wisten… Ach misschien is het net als met mishandelde kinderen, die hebben later ook een verhoogde kans hun kinderen te mishandelen.