Israel weg uit de nederzettingen

Het is dan toch gebeurd: het Israelische leger heeft zich teruggetrokken uit de nederzettingen in de Gazastrook, nadat het de taak had volbracht alle Joodse inwoners desnoods met geweld te verwijderen. Een historisch moment.

Palestijnen stromen toe om het vertrek te vieren, waarbij een aantal verlaten synagogen en seminaries in brand werd gestoken. De Palestijnse politie legt ze geen strobreed in de weg; dit zou ook enigszins onzinnig zijn daar de Palestijnse Autoriteit heeft verklaard alle Joodse gebouwen te zullen slopen op de kassen na.

 1. 2

  Om terroristen te pakken en aanslagen te vergelden bedoel je, of compleet met weer nieuwe nederzettingen bouwen? Ik denk dat de politiek voor dat laatste te verdeeld is.

 2. 4

  Denk je dat Sharon van mening verandert (dat zal toch niet!) of dat iemand anders het zal terugdraaien (Netanyahu).

  Had Sharon niet gezegd dat ie een deal met de Yanks had? Ik denk dat dit voorlopig de status quo wordt, dus geen nieuwe bezetting.

 3. 6

  Agh… Dit is toch briljant…

  Eerst toont Israel goede wil (we gingen toch weg??) en nu slopen de palestijnen alle synagogen, wat de hele wereld over gaat.

  Extra promo materiaal voor Israel dus! “Toen wij er zaten was alles rustig en kijk nu eens! Bovendien was de Palestijnse staat verplicht om de synagogen te beschermen en kijk nu eens! Ze kunnen hun eigen volk niet eens in bedwang houden.”

 4. 9

  Waarom zeggen ze dan op het 8 uur journaal gisteravond dat de palestijnen wel de taak hadden om de boel te beschermen en dat de palestijnse regering er erg mee in de maag zat dat dit over de hele wereld werd uitgezonden?

 5. 10

  De Joden hadden de synagoges onbeheerd achtergelaten. Dat de Palestijnen ze nu plunderen getuigd van weinig respect. Maar wederom, de Palestijnen hebben ook niet veel respect ontvangen.