‘Israël houdt alle opties tegen Iran op tafel’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

‘Israël houdt alle opties tegen Iran op tafel’

De Pers: Israël houdt alle opties op de tafel met betrekking tot het Iraanse atoomprogramma. De Israëlische minister Barak heeft dit gezegd. Hoewel Israël volgens Barak nog steeds gelooft in sancties tegen Iran om te voorkomen dat het een atoomwapen verkrijgt, houdt Israël alle opties open. Iran ontkent dat het atoomwapens wil maken.

Reacties (3)

#1 Bismarck

Ik neem dat dat ook een nucleaire aanval omvat?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Nou, Israël heeft dat nog nooit officieel toegegeven, dat ze kernwapens hebben. Dus officieel niet, en ook officieus denk ik niet dat ze dat op dit moment overwegen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 jos

Interessant punt wat ik tegenkwam:
http://www.youtube.com/watch?v=SVGqDfX_pgA

Het is nadelig voor Iran om een kernwapen te hebben. Iran heeft sowieso al een overwicht in de regio: een enorme oppervlakte, een grote populatie, olie en gas, twee zeeën waar het aan grenst, enz. Het kan zich van nature opleggen aan de buren als regionale macht (ook omdat Irak nu dood is) en daarvoor heeft het geen bom nodig.

Wanneer Iran een kernwapen test zal dat een wedloop in het gebied geven. Kleine buurstaatjes, b.v. Koeweit of Bahrein, gaan dan ook op het nucleaire pad. Wat krijg je dan ? Koeweit en Iran die militair-strategisch aan elkaar gewaagd zijn, d.w.z. Iran die zijn natuurlijke superioriteit kwijt is. Vergelijk het met India, vele malen groter en sterker dan Pakistan maar toch in strategisch evenwicht omdat de een de ander kan vernietigen.

De enige reden waarom Iran wel een bom zou ontwikkelen is als het zich direct bedreigd voelt en minder te verliezen heeft.

  • Vorige discussie