Is Vol echt Vol

Waarom schrijft Geert Wilders geen reaktie op Hotel Rwanda
Ga naar de film Hotel Rwanda en stel jezelf de vraag: “wanneer is het ergens vol ?” . Deze film lijkt daar over te gaan. Daarnaast illustreert de film, een echt “waargebeurd verhaal”, op angstaanjagende wijze hoe je bevolkingsgroepen tegen elkaar kan opzetten en wat het gevolg kan zijn. Ga naar deze film. En daarna praten we over “vol is vol”. Ik praat niet meer over “vol is vol” met mensen die niet naar deze film zijn geweest.

 1. 7

  Nou ben ik iemand die aan maar weinig mensen een hekel heeft. Moet nu juist een van de ongelukkigen deze topic sieren? Gadver.

 2. 8

  Er zijn veel mensen die NL vol vinden. Dit is er 1 van. Hij moet dus naar de film “Hotel Rwanda” zodat hij zich daarna kan kwalificeren om over “Nederland is Vol” te praten. Op dit moment voldoet hij dus niet aan de vereisten. Ik heb het plaatje rechtstreeks van zijn site geleeched om de aandacht te trekken.

 3. 9

  vol=vol zou ik graag eens gedefinieerd willen zien in concrete meetbare termen. Op zich zelf sta ik best open voor zo’n discussie, alleen vallen de argumenten me altijd tegen. Zeker aangezien de meest dichtbevolkte delen van de wereld juist vaak de rijkste zijn, en de dunbevolkste de armste en meest achterlijke, kijk maar naar de achterhoek bijvoorbeeld of Groningen.

 4. 11

  Maar, het is dus een indrukwekkende film? Ik wil hem graag zien.
  Toen de genocide in Rwanda gebeurde zat ik in Spanje en zag op de voorkant van de kwalitietskrant El Pais een foto van een stapel lijken met daaronder de droge tekst ” gelukkig zijn alle spanjaarden geevacueerd”.
  Ik hoop dan ook dat het de filmmakers is gelukt om het leed van deze afrikaanse genocide over te brengen op de blanke medemens die (onbewust) denkt: “ach het is maar Afrika…”.

 5. 12

  ..en Wilders de foto van Wilders naast Hotel Rwanda maakt deze populistische volksmenner alleen nog maar viezer dan hij al is!
  Bah !! Wat een vieze man die Wilders!!

 6. 14

  Bekend links en inhoudsloos gebrabbel.. Werden hiervoor Anne Frank en de jodenvervolging erbij gesleept, nu moet ook de genocide in Rwanda aantonen wat voor slechterik die Wilders wel niet is..

  Maar fijn dat we de discussie van een jaar geleden weer eens overdoen..Echt een aanwinst voor deze site die DP!! De reacties blijven wat achter, hoe zou dat komen?

 7. 15

  @11; De film is indrukwekkend. In het echt was er meer bloed en waren er meer rottende lijken en afgehakte ledematen. Dit heeft men in de film vermeden om toch voor een of meerdere oskars in aanmerking te komen.

  @14; ik heb het gemeten en mijn berichten hebben sinds ik hier begonnen ben ruimschoots de meeste reakties gehad.

  Ik heb deze film gezien en vastgesteld dat deze gaat over “vol is vol”. Jij hebt de film niet gezien. Daarom ben jij niet gekwalificeerd om over dit onderwerp te praten.

  Er is nog niets verloren, voor 7,50 euro en een paar uur van je, kennelijk niet al te kostbare, tijd kun je je alsnog kwalificeren om iets inhoudelijks te kunnen melden over onderhavig onderwerp.

  Tot die tijd ben je helaas buiten de orde met je verwijzingen naar de jodenvervolging en Anne Frank aangezien je de bewuste film niet gezien heb. Je blijft dus steken in je oude truukje dat je (helaas) inmiddels 452 keer hebt toegepast.

  Dom, maar waar.

  Wellicht werkt jouw truukje nog op andere websites waar ze deze film nog niet hebben gezien.

 8. 16

  @ DP wat een dom gelul weer! Helder denken is blijkbaar niet je sterkste kant. Heb je je school wel afgemaakt? De manier waarop jij een film interpreteert en die interpretatie ook nog tot een discussiemaatstaf wilt verheffen vind ik uitermate VMBO.

  Vervelend voor je dat mensen jouw capaciteiten niet als standaard hanteren. Nu moet je misschien ook nog eens een gefundeerd, goed doortimmerd stukje schrijven! Iets vermakelijks behoort trouwens ook tot de mogelijkheden! Momenteel trek je het niveau in ieder geval een beetje naar beneden.

 9. 17

  Om het simpel voor je te houden: wat is de overeenkomst tussen de genocide in Rwanda en Geert Wilders? Als je dan toch zo graag inhoudelijk wilt reageren kun dat vast wel onderbouwen..

 10. 18

  Ik kan de reactie al raden: lees mijn “stuk” maar. Ik heb een film gezien.. Ik denk dat de de mensen in Rwanda dachten: vol is vol. Dat denkt geert Wilders ook.. Wilders stuurt daarom aan op Genocide! Wilders is een massamoordenaar! daaag DP!

 11. 20

  Je redenering is dus de volgende:

  In Rwanda ontstonden er spanningen omdat er teveel asielzoekers naar toe kwamen. De asielzoekers werden daar afgeslacht.

  In Nederland roept Geert Wilders (en zijn onderbuik) vol is vol omdat hij vind dat er teveel asielzoekers (en huwelijksmigreerders etc) naar Nederland komen.

  Omdat het om asielzoekers gaat is de situatie in Nederland dezelfde als in Rwanda. Wilders wil de asielzoekers daarom net als in Rwanda afslachten, net als Verdonk en alle xenofoben in Nederland. Dat maakt ze massamoordenaars en door en door slecht.

 12. 21

  @20 Zeer knap geredeneerd, echt respect voor zoveel fantasie. Jij legt mij van alles in de mond, niet gehinderd door enige vorm van kennis. Dit stukje gaat over de film Hotel Rwanda, die jij niet hebt gezien. Jij trekt diverse conclusies die dus nergens op gebaseerd, die behalve nogal dom, eigenlijk redelijk waanzinnig zijn, ondertussen mij verwijtend dat ik het nivo naar beneden haal.

  Maar, omdat ik echt de kwaadste niet ben zal ik er nog een poging aan wagen.

  De film is het waargebeurde verhaal van een hotelmanager die tijdens de burgeroorlog in Ruanda 1200 vluchtelingen onderdak biedt in zijn 4 sterren hotel. Op deze wijze voorkomt hij dat deze mensen aan stukken worden gehakt met machetes, hetgeen destijds gebruikelijk was in deze contreien. Hij zet hiermee zijn eigen carriere en zijn eigen leven op het spel. Op het einde van de film vlucht hij het land uit vergezeld van 20 weeskinderen en het laatste wat hij zegt is “there is always room”. De uitdrukking “there is always room” en de wijze waarop hij de capaciteit van zijn hotel continu weet uit te breiden om meer vluchtelingen op te vangen, zijn dus precies omgekeerd aan de “vol is vol” gedachte. Zo snel is het immers helemaal niet ergens vol. Dat blijkt duidelijk uit dit waargebeurde verhaal. Geen moment was er ergens iets vol in deze film. Dat is dus de verklaring voor de link die ik in de eerste zin van het stukje leg tussen de mensen die zeggen dat het hier vol is en deze film.

  Daarnaast, zeg ik, illustreert de film “op angstaanjagende wijze hoe je bevolkingsgroepen tegen elkaar kan opzetten en wat het gevolg kan zijn”. Nou en dat doet de film dus. Want wie iets weet over de Hutu’s en de Tutsi’s weet dat de Hutu’s maandenlang werden opgehitst en opgezet tegen de Tutsi’s. De Tutsi’s (een minderheid) kregen de schuld van alle misstanden in het land. Op een gegeven moment sloeg de vlam in de pan en ging men de Tutsi “kakkerlakken” uitroeien. Zo was het nu eenmaal. Ook duidelijk te zien in de film, vandaar dat ik dat schrijf.

  Nu ik erover nadenk was er nog 1 ander belangrijk aspect aan deze film; namelijk de manier waarop het Westen de Tutsi’s liet stikken. Tijdens deze 100 dagen durende genocide werd er in de VN alleen gediscussieerd of de genocide in Ruanda “genocide” dan wel “acts of genocide” betrof. Ondertussen werden ruim een miljoen mensen letterlijk aan stukken gehakt. Een Tutsi rebellenleger heeft uiteindelijk vanuit een buurland de milities het land uit gejaagd.

  Samenvattend; ik vind dat er 3 belangrijke zaken worden belicht in de film Hotel Ruanda;

  1 – Het is kennelijk niet zo snel ergens vol.
  2 – Hoe gaat het bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten in zijn werk en wat kunnen de gevolgen zijn.
  3 – Het westen deed niets gedurende de genocide in Ruanda.

  Goeie film, ik zou er zeker eens naar toe gaan als ik jou was.

 13. 22

  Dank voor de uitleg. Lijkt me een interessante film. De gebeurtenissen daar waren vreselijk.

  Je hebt me echter niet overtuigd van vergelijkbaarheid van de situatie destijds in Rwanda en de huidige Nederlandse situatie.Ik denk dat elke poging daartoe als kut op dirk slaat.

  Ik vind het een grove versimpeling van de werkelijkheid om te stellen dat Geert Wilders mensen tegen elkaar opzet en te roepen dat dit tot Rwanda situaties kan leiden. Zoals ik al zei: de twee landen en de situaties zijn op geen enkele manier vergelijkbaar.

  Door ze wel te vergelijken bedrijf je stemmingmakerij, poog je je lezertjes angst aan te jagen en Geert Wilders onder te smeren.

  Dat kan me allemaal eigenlijk niet zoveel schelen, maar kom dan wel met een inhoudelijke onderbouwing.

 14. 23

  Nee je trekt weer te snel conclusies; ik heb het plaatje er bij geplakt omdat er “nederland is vol” staat. Omdat hij een aanhanger is van vol=vol enzo. Dat slaat puur op stukje over “vol”. Je ziet wel de soep wordt niet zo heet gegeten als ie wordt opgediend.