1. 1

  Ik word een beetje ziek van Hirsi Ali die het publieke debat misbruikt om haar eigen belangen te behartigen. Ze is geen Nederlands staatsburger en woont permanent in Amerika. Dan is het toch een zaak van de Amerikanen, die haar zo hoog hebben zitten, om haar te beveiligen.

 2. 2

  Volgens mij is Ayaan helemaal niet in Nederland. Iets klopt er niet. Iets of iemand probeert iets te bereiken met deze actie. Ik weet ook niet precies wat, maar ik word er achterdochtig van.

 3. 5

  Ja dat is nou juist het probleem, wist ik het maar.. Het vreemde vind ik dat haar ‘vrienden’, De Winter en consorten zeggen haar niet gesproken te hebben. Ze komt hier met een hoop bombarie naar toe (raar als je je bedreigd voelt) en dan horen we opeens helemaal niets.

 4. 6

  @Caprio: Dus Hirsi Ali is zelf schuldig aan alle media aandacht, zoals TV journaals die openen met het bericht van haar terugkeer? Mocht ze dit inderdaad allemaal geregeld hebben, dan heb ik grote bewondering voor haar talent om de media in te pakken.

 5. 7

  @6

  Ze had toch ook niemand kunnen laten weten dat ze terug was? Ze wordt toch beveiligd en beschermd? Dan kan dat vast wel geregeld worden. Ik heb gewoon een hoop vragen en begrijp niet wat hier nu precies aan de hand is. Heb jij dat nooit, dat je je twijfels uit en dan hardop gaat zitten denken?

 6. 9

  @7: allemaal goed en wel, maar waarom mag zij aan niemand laten weten dat ze terug is? Dat de media hier zo’n hype van maken is de schuld van de media zelf en niemand anders.

 7. 10

  @9

  Ja, daar heb je gelijk in. In die zin dat ze alle recht heeft om aan mensen te laten weten dat ze terug is. En de hype ligt bij de media (en bij ons, lezers en reageerders).
  Maar dan nog, zij weet ook dat het aandacht zal genereren. En al is die aandacht niet haar schuld/bedoeling, àls ze terugkomt uit angst, omdat ze zich niet veilig voelt, kan ze dan niet beter niets zeggen?

  Ik weet ook niet precies waar ik heen wil, ik vind het alleen een rare situatie en ik probeer te begrijpen wat er aan de hand is..

 8. 11

  @7

  Als je gisteren Pauw en Witteman had gezien had je kunnen zien dat AHA het aan Halsema had verteld toen ze wist dat hte ’s middags in NRC stond. Het lijkt alsof ze niet wilde dat het uitlekte. Het pleit wel voor AHA dat ze contact opneemt met Halsema en niet met Wilders

 9. 12

  @11: Mwoa, leek mij wel logisch. Halsema heeft het eerder voor AHA opgenomen (en deed dat ook nu weer), terwijl je elders kunt lezen dat Wilders haar af valt.

 10. 13

  @m: inderdaad: “Er blijkt jurisprudentie te bestaan die zegt dat als er onjuiste persoonsgegevens zijn verstrekt bij het naturalisatieverzoek, de Nederlandse nationaliteit geacht wordt niet tot stand te zijn gekomen.”

  @Ketelbinkie: inderdaad, jij denkt dat Hirsi Ali niet bewust met de media speelt? Naieveling. Zij heeft alles in haar leven bereikt dmv media aandacht en zit nu in een dood stil hoekje bij een of andere denktank waar ze destijds aangesteld was om aandacht voor de denktank te krijgen, maar haar werking is op daar, dus ze moet iets nieuws.

 11. 14

  Ha! Halsema! De neo-lliberale playmate van GroenLinks voor wie het woord opportunisme is uitgevonden, wat een afgang, als je stemmen probeert te trekken van P&W met standpunten ter verdediging van de rechtse (hoewel zwabberend) kokosnoot Ali en tegen staatsbemoeienis om sexueel misbruik van vrouwen te bestrijden.