Iran is weer braaf

Iran stopt met het verrijken van uranium om de wereld te tonen dat ze geen atoomwapens ontwikkelen. Dit is overeengekomen na drie weken onderhandelen tussen Iran en de EU (Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanië). Hoeveel heeft Iran af weten te troggelen? Een paar 100 miljoen aan goedkope leningen? Het gedeeltelijk kwijtschelden van schulden? Extra hulpgoederen en medicijnen?

Want het is erg in de laatste tijd om als derdewereldland te gaan schermen met atoomprogramma’s en daar later dan mee te stoppen, nadat het rijke westen over de brug is gekomen.

Ik stel voor om onszelf niet meer op deze manier te laten chanteren. Prima als ze verder gaan met het ontwikkelen van kernwapens, maar dan wel zonder enige hulp van ons. Bevries de internationale tegoeden, geen hulpverlening meer. Hoe erg een aardbeving met duizenden doden ook is, van ons geen cent. Ze hebben immers ook geld voor een kernwapenprogramma? Laat het volk de machthebbers maar ter verantwoording roepen.

De pappen en nathouden strategie werkt op de lange termijn toch niet, dat weten we na twee wereldoorlogen en de Balkan nu wel, toch?

Reacties zijn uitgeschakeld