Iran koopt Teletubbies

Doe mij maar Page 3... HihihhaahahaaiihiiiiDe Britse kwalitietskrant The Sun komkommert erop los met een bericht dat de Iraanse staatstelevisie bij de BBC de Teletubbies zou hebben ingekocht. Deze simplistische kinderserie zal vertaald worden in het farsi, een woordvoerder van de zender Islamic Republic of Iran Broadcasting zei hierover: “It’s taking a long time to translate, as you can imagine.” (TheSun). La-la… Maar weten de mullah’s eigenlijk wel dat Tinky Winky (die roze met die handtas) homosensueel is? Oh-oh…. Doorgaans worden in Iran verwerpelijke Westerse boodschappen via de ether effectief gecensureerd. Webloggend correspondent Thomas Erdbrink beschreef onlangs zijn vruchteloze pogingen om via de schotel (verboden) Westerse kanalen te ontvangen: Alle interessante kanalen, BBC World, CNN en de Iraanse oppositiezenders verworden tot haperende, flikkerende beelden die totaal onbegrijpelijk zijn (onzemaninteheran.com). Geen idee of Erdbrink kinderen heeft, maar zo ja dan kunnen zij straks in ieder geval genieten de Westerse Teletubbies in het farsi. Wee-wee… ehh… ترت · نماز و نيايش …!!

 1. 1

  Ik denk dat Thomas Erdbrink zijn best niet doet wat betreft het ontvangen van oppositiezenders:P

  Een soort oplossing wordt gelukkig al voorgedragen in de reactieruimte van zijn blog.

 2. 2

  Kwalitiet?

  Maar om het nog mooier te maken; tinky winky heeft een paarse driehoek op z’n hoofd wat een soort jodenteken voor jehovah’s getuigen was in de tweede wereldoorlog. Daar zijn de ayatollah’s toch ook zo op tegen?

 3. 4

  jullie zijn zo dom he. het gaat om een kinder serie. waarom lullen jullie zoveel achter de mulla’s. alleen maar omdat jullie ( de iraniers) niet meer het land in mogen en jullie je tog vervelen moeten jullie stoer achter de mullah’s praten. ZIELIG HOOR

 4. 5

  Met het risico de trol te voeren:

  Ik spreek geen Br33zah. Iemand een idee wat “achter iemand lullen/praten” betekend?

 5. 6

  Achter de mullah lullen,
  kent u die uitdrukking ?!

  “Ik voel me achter de mullah geluld” zeggen sommigen mensen wel eens….
  “Hij óf zij kan zo goed achter de mullah lullen”…
  “Iemand volledig achter de mullah lullen”…

  Je hoort dit soort uitdrukkingen wel vaker.
  [img]http://www.bettyasfalt.nl/bestanden/1_1127229829.gif[/img]
  Maar weet U mevrouw waar dit eigenlijk voor staat?!
  En moeten wij IN DE PUT gaan zitten als iemand ons verwijt ACH-TER DE MUL-LAH TE LUL-LEN ??!!!

  NEEEH MEVROUW !!!
  NEEEH MENEER !!!

  Wij hoeven ons niet zomaar achter de mullah geluld voelen worden !! Iedereen heeft recht op zijn of haar lullen achter de mullah…

  -zucht-

  Ik wens u nog fijne dag en een smakelijk avondeten… met spekjes ofzo…

 6. 8

  ”Ik sloeg die bitch met m’n handtasje”,….of: ”Kijk uit anders sla ik die bitch met m’n handtasje”,…zoals sommige mensen zeggen. Kent u die uitdrukking dominee? In Iran vast niet.

 7. 9

  @Carlos:
  Thomas is zo’n drie jaar getrouwd met een Iraanse persfotografe en heeft volgens zijn eigen website geen kinderen. Zijn weblog is interessant leesvoer; een mooie kijk op dit land van binnenuit.

 8. 10

  Ik denk dat het juist een slimme zet is van de Ouwetollah (hmm in het limburgs istie leuker d’n Oaientollah)! Als je wel eens naar de teletubbies hebt gekeken en voor en na de uitzending een IQ-test gedaan, zul je opmerken dat je IQ enige punten gedaald is.

  De Teletubbies maken dom. Domme mensen kun je makkelijker vor het lapje houden over het bestaan van God/Allah. Het voortbestaan van de theocratie is zojuist weer voor een generatie verzekerd!

 9. 11

  het gaat idd alleen maar om een tv programma, stel je voor dat Rusland de teletubbies zou hebben gekocht dan zou er nooit zo’n ophef over worden gemaakt.

  Het is jammer dat er in Nederland alleen maar negatieve dingen getoond worden terwijl er in Iran zoveel meer is. Mensen hebben zoveel doms te zeggen maar ondertussen leggen ze wel hun hele huis vol met perzische tapijten.