1. 6

  Breedbandinternet kost in Luxemburg ook veel centen.
  Niet als je in Luxemburgstad woont natuurlijk. Maar als je in één of ander vergeten gat gaat wonen dan betaal je ook nog steeds meer dan 200€ per maand.

  Het gaat er gewoon om waar je woont en wat je van snelheid wenst.
  Ik kan me voorstellen dat als je in het niets gaat wonen in Kazachstan dat je al gelukkig mag zijn dat er elektriciteit is.

 2. 7

  3300 euro is onzin van de Elsevier. Mensen betalen maandelijks ongeveer 80 euro voor een inbelverbinding (basis, maar wel genoeg zolang je de laatste Borat film gewoon in de bios ziet), en ~500 euro voor een “trage” dsl verbinding. Natuurlijk nog steeds een hoop geld voor de gemiddelde Kaz.

 3. 9

  @8: Pagina 121-123. Als je onbeperkt dataverkeer wil met 2MBit/s ADSL ben je inderdaad 3278,57 euro kwijt ex BTW (omgerekend van de lokale munt). Voor meer bandwijdte met kabel lopen de prijzen van 9000-24000 ex BTW. (voor 3Mbit-10Mbit/s).

  Daar staat tegenover dat je ook kan inbellen, dan is onbeperkt 82 euro/maand en je kan ook allerlei andere ADSL-vormen doen (met beperkte datalimiet van 11.11-22.99 euro), of het minder bandwijdte doen (onbeperkt met 64 kbit/s is bv. 102,45 elke meervoud in snelheid is ook meervoud in geld).

  Elsevier heeft gewoon een wat hoge standaard (blijkbaar is 2048 kbit/s pas een goede verbnding).

 4. 10

  Verder heeft Olga wel gelijk volgens het rapport: De meeste gebruikers doen gewoon niet aan dat dure ADSL/kabelgebeuren mee, maar bellen veel goedkoper in, of gaan naar een internetcafe.

 5. 12

  Uit het OVSE-rapport nog even een fijne quote die ik de ouderen hier, vanaf nu ook bekend als de technologisch uitgedaagden, niet wil onthouden.

  The situation is different for those over 40. They
  did not have the privilege of growing up in the information society and had
  to join it the hard way and under their own steam. Many or even most of
  them feel technology-challenged, although this is of course a generalization.

 6. 15

  @14: Volgens mij heeft Olga dat al prima voor je gedaan! We zijn natuurlijk wel benieuwd naar je oordeel of je het land in een staat aantreft waarin het OVSE-voorzitter kan worden. Oja en natuurlijk hoe ze tegen Vinokourov aankijken (hebben ze daar de tour meegekregen?)!

 7. 16

  Waar ik ook benieuwd naar ben (als je daar contacten hebt tenminste) is Turkmensitan. Op wikipedia staat toch wel opvallend/positief nieuws, de vraag is natuurlijk in hoeverre dat propaganda is, danwel er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging ten opzichte van Turkmenbashi.