Internetrijbewijs?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 Arduenn

Ik heb het altijd al geroepen, maar altijd bij wijze van grap. *vloekt blasfemisch*

What’s next? Een rijbewijs voor toiletgang? (Netjes leren doortrekken, WC-borstelvaardigheden, economisch toiletpapiergebruik, verantwoord luchtversfrissen).

Als de overheid zich dan toch zo bemoeizuchtig opstelt, waarom de-privatiseren ze de energie- en openbaar vervoersbedrijven dan niet gewoon?

  • Volgende discussie
#2 Tjaard

Toen ik dit las moest ik denken aan Red Flag Linux, iets waarvan vroeger gezegd werd dat het het Chinese staats-os zou worden. Dit omdat natuurlijk alle computers hetzelfde moeten draaien om aan de eisen te kunnen voldoen en het controleerbaar te houden. En hoe ga je na dat er iemand met zo’n ‘rijbewijs’ achter de computer zit? Een isp schopt je van z’n netwerk af als je machine overlast veroorzaakt, lijkt me goed genoeg…

Het lijkt me zinniger om veiligheidsratings in te voeren, een beetje zoals energielabels op koelkasten. Als je een onafhankelijk testinstituut zou hebben dat browsers en operating systems becijfert op veiligheid zou je als consument een houvast hebben om je productkeuze op te baseren. Een soort Secunia, maar dan voor Jan met de pet op een sticker op de doos.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Hiram

Windows verbieden. Meer is niet nodig.

  • Vorige discussie