Informatieoorlog rondom verkrachte en vermoorde Taraneh

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 mescaline

Een dode lijn, hmmm. Tot in de jaren 70 kon je daar zinderende filmplots mee maken.

En overduidelijk is dat het een onduidelijk en onschuldig sprookje was wat ze de zus en de moeder op de mouw hebben gespeld. En die twee hebben totaal niet door dat ze geen pionnen in een “plagerij” zijn, maar in een verkrachtings- en moordzaak. Het zij hen vergeven, maar de bedenkers @IRIB van dit gore plot mogen branden & braden in de hel. Allah willende.

  • Volgende discussie
#2 Herman

Lijkt me duidelijk aan welke kant van het verhaal ik meer waarde hecht. Het zou niet de eerste keer zijn dat het Iraanse regime mensen onder druk valse verklaringen af laat leggen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 MT

In Iran kijken veel mensen niet naar TV omdat zij simpelweg niet geloven wat zij zeggen, “Zij liegen alleen maar”, zeggen zij. Toch heb ik de reportage hierover op YT gezien en het was alles behalve geloofwaardig.
Toen Neda vermoord werd, werd op de Islamitische TV met geen woord erover gepraat en zij noemden de miljoenen demonstranten een paar relschoppers, dat met hulp van buitenlanders proberen de veiligheid en stabiliteit van Iran in gevaar te brengen. Maar toen de hele wereld Neda kende kwamen zij met een reportage dat het werk van Engeland is en dat zij door een van de demonstranten is doodgeschoten. En nu beweren zij dat in Iraanse gevangenissen geen verkrachtingen en martelingen plaats vinden.
Ach, er is zoveel dat je niet meer weet waaraan moet je beginnen.
Trouwens een van de velle tegenstanders van de verkrachtingen is een van de plaatsvervangers van het vrijdaggebed leider in Teheran, die door Kamanei benoemd is; Mohamad Khatami.
Hier een foto van hem.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Martijn T

Tja, als ze haar elke dag bellen om te vragen hoe het met haar is lijkt het me niet moeilijk om een TV-camera richting Canada te sturen en haar te filmen, ze leeft dan tenslotte nog!

  • Vorige discussie