India’s Got Talent

India, misschien wel het meest onbegrijpelijke land ter wereld? Met 70 keer meer inwoners dan Nederland beschikt het logischerwijs over 70 keer meer talent. De talentenjachten zijn er derhalve van een ongrijpbaar hoog niveau. India’s Got Talent presenteert een alles versplinterende show van een peloton bikkels uit de Punjab [sikh]. Nog nooit had een talentenjacht zo’n hoge talentdichtheid per seconde. Nog nooit gingen mensen zo ver voor een stapel roepies. Zelfs de buren in China zijn zwaar onder de indruk. Kijk het wervelende filmpje helemaal uit en u weet het zeker: BRIC landen stenen grote tijd.

 1. 1

  Sargasso wordt steeds meer een Reddit/Presurfer-light, en dan ook nog met minstens een dag vertraging.

  Ik denk niet dat de “Soepsiedie-kommissie”, als ze het al zouden controleren, het regelmatige copy-pasten alhier als “soepsiedie-waardig” zouden inschatten.

  Ik zou zeggen: doe eens wat voor het geld wat jullie krijgen.

 2. 5

  Verontwaardiging is altijd selectief, men is tenslotte nooit verontwaardigd over dingen waarmee men het eens is. Of jij wel?

  Maar als je dan al zonodig moet kopieeren van andere sites, wees dan tenminste een beetje sneller ermee en eerlijk erover waar je het vandaan hebt.

 3. 6

  Wat doet het ertoe waar ik het vandaan, ik zie ook wel dat het overal staat? Dergelijke opmerkingen zijn behoorlijk 2001.

  Je bent selectief omdat Sargasso de laatste maanden juist barst van het eigen nieuws in de vorm van data-artikelen en opinies.

 4. 7

  “Wat doet het ertoe waar ik het vandaan (haal)”

  Ben jij een serieuze journalist? Denk je nu echt dat bronvermelding “onbelangrijk” is?

  “Je bent selectief omdat Sargasso de laatste maanden juist barst van het eigen nieuws in de vorm van data-artikelen en opinies.”

  En daar moeten jullie ook vooral mee doorgaan. Dat wil ik zien, dit niet.

  Het is jammer dat de “rest” wordt opgevuld met “komkommertijd-artikelen”.

  Als je al zo zelfingenomen bent dat je jezelf het motto “verlicht en verlegt” toedicht, kom dat dan ook waar.

  Wat is er “verlichtend” of “verleggend” aan dit filmpje?

  Volgens mij is het gewoon amusement, van het type “plebeer”, en als Sargasso, als hoogstaande intellectuelen, zich ergens van wenst te distancieeren is het wel het “domme voetvolk”.

 5. 8

  “als Sargasso, als hoogstaande intellectuelen, zich ergens van wenst te distancieeren is het wel het ‘domme voetvolk’.

  Ah u voelt zich aangetast in uw superioriteitsgevoel.
  Het is me wat.

 6. 9

  Wat is er mis met wat lachen tussen het lezen van serieuze haast-onmogelijk-oplosbare-problemen door?

  Het filmpje is enorm interessant. Je zou het verschil in cultuur kunnen bediscussiëren, dit gaat ver namelijk. Zeker wanneer de Chinezen dat melden. Auto, over je rug, motor over je hoofd..

 7. 12

  Oh, bedankt voor deze welgemeende uitspraak, Carlos.

  Jij/jullie ook veel succes verder met de site, jullie leven, het bij-voorbaat-gelijk-hebben en het jullie-beter-voelen-dan-de-rest.

 8. 13

  Daar doelt het ‘verlegt’ ook op in hun motto: Sargaso wijst anderen graag de maat, maar is zelf zo hypocriet als de pest. Ze verleggen de verantwoordelijkheden maar al te graag bij anderen, maar zelf wel met het vingertje zwaaien, Carlos voorop.

 9. 14

  Ik ben sprakeloos en dat gebeurt niet vaak. Performance van een zeld-zaam niveau, heb van begin tot eind a-dem-loos gekeken. Van de choreografie tot aan de plastic hamers. Maar meneertje Tismewat vind het weer van laag allooi. Tss, de vrijdag wordt al jaaaaaren met dergelijke hoogstandjes afgesloten joh, minstens, ook al toen er nog géén subsidie werd verstrekt. Maar toen zat jij w.s. nog als vloeibare snot in de zak van je pappie. Cultuurbarbaar. PVV zeker hè? Jaha, geef nou maar toe dat je niks van vreemde culturen kan begrijpen. Wat wil je dán op vrijdagmiddag? Een obligaat spijkerbed, wat zwevende tapijten een brilslang en een fluit? Slaafse conservatieve normdenker die je d’r bent…

  Oérmensen man met harige basten een snoekduik op een rits TL- buizen…

  Wat voor gas zat daar ook al weer in?

 10. 16

  “Maar toen zat jij w.s. nog als vloeibare snot in de zak van je pappie”

  Dacht het niet, Yevgeny. Sterker nog: ik zat eerder op het internet dan de meesten hier, including Sargasso.

  “Cultuurbarbaar. PVV zeker hè? Jaha, geef nou maar toe dat je niks van vreemde culturen kan begrijpen.”

  Aha. Ok. Interessant weer al die aannames. Ben ik een “cultuurbarbaar” als ik dit amusement niet de hemel in prijs? Ben ik een “PVVer die weigert vreemde culturen te begrijpen” als ik er op wijs dat dit filmpje al dagen de ronde doet, en ik het een beetje vreemd vind dat Sargasso hier nu pas mee komt?

  Sterker nog: ik heb hierin zelf training gehad (Gatka), een paar van deze truukjes kan ik ook. Ook heb ik training gehad in Pencak Silat (Indonesisch).

  Maar logisch dat ik een cultuurbarbaar ben die niets met vreemde culturen te maken wil hebben, of iets van hun wil leren. Tuurlijk.

  “Wat wil je dán op vrijdagmiddag? Een obligaat spijkerbed, wat zwevende tapijten een brilslang en een fluit?”

  Komt op hetzelfde neer als dit.

  “Slaafse conservatieve normdenker die je d’r bent…”

  Aja, nu ben ik ook nog slaafs, conservatief en een normdenker.

  Vooroordelen zijn moelijk uit de wereld te helpen, zeker als ze uit de “verlichte linkse hoek” komen.

  Ik ben niet slaafs (het tegenovergestelde, en dat zal iedereen die me kent bevestigen), niet conservatief (eerder liberaal) en geen normdenker (eerder een vrijdenker/anti-theist/scepticus). Ook ben ik geen cultuurbarbaar en zeker geen PVVer.

  Jammer, he.

 11. 22

  Bah. Ik was ‘m ook al op verschillende sites tegengekomen en dit is gewoon niet leuk. Had ‘m hier ook niet verwacht, maar wellicht komt het idd door de subsidie spons; je moet toch wat met de tijd.

 12. 24

  “Dacht het niet, Yevgeny. Sterker nog: ik zat eerder op het internet dan de meesten hier, including Sargasso.”

  Stoer! Overigens zit Sargasso al vanaf d’r (z’n?) geboorte op het internet. Beat that!

 13. 29

  Dat subsidie dient voor posts die door de Achterlijken niet gelezen worden, is dan weer een mooie vorm van Debiel eet Debiel.
  ‘ik lees alleen de sport’, ergo: ‘politiek is verrot’.

 14. 31

  wat een bedroevend niveau. Op 0:40 gaat er één de mist in met z’n draaiding.
  Nee hoor, ik vind het prachtig. Al lijken de heren in de jury de mening van TisMeWat te delen. En die mevrouw doet ook alleen maar wat ze in die Bolly-drama’s altijd al doet, die kan waarschijnlijk niet anders.
  Een heel nieuwe kijk op de fakir-formule.