India en Brazilië de motor van de wereldeconomie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Palestrina

oh ja, Brazilie wordt afzetmarkt voor produkten uit India en vice versa. Wat slim zeg. Dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben.

Toch doet het denken aan dat dorpje wat zo welvarend werd omdat iedereen tegen betaling zijn buurmans huis ging schoonmaken.

 • Volgende discussie
#2 Maup

@1 Mischien kwam een van de Indiers bij het surfen op internet de theorie van David Ricardo tegen ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Big Dog

@2. Een typische reactie van een domme westerling. Indiërs hebben in de eerste 18 eeuwen van onze jaartelling samen met de Chinezen de wereldeconomie en de wetenschap gedomineerd. Zelfs vandaag de dag worden jaarlijks nobelprijzen voor wetenschappen uitgereikt aan Indiërs. De hele wiskunde, de navigatie door zeeën, het berekenen van de zonnehoogte, de irrigatie van landbouwgronden zijn allemaal niet door westerlingen uitgevonden, maar door Chinezen, Indiërs en Mesopotamiërs (de huidige Irakezen). Dat het Westen nu on top is is maar sinds 2 eeuwen en vanaf de volgende eeuw gaan we weer terug naar de oude verhoudingen. Dus ik snap niet waarom je met zo een domme opmerking komt, waarmee je eigenlijk zegt dat Indiërs niet kunnen denken en westerlingen wel. Lees het boek “Can Asians Think” of “The New Asian Hemisphere” van Kishore Mahbubani eens. Hij staat in de top 100 van beste wetenschappers in het land SIngapore dat elk jaar weer op nr. 1 staat
voor wat betreft schoolprestaties in exacte vakken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 JSK

Aaahhh… @3: waarom spreken we dan geen chinees als China zo superieur is? En waarom konden twee landen van enkele tientallen miljoenen (Frankrijk en Duitsland) het Rijk van Midden op de knieeen krijgen (de Opiumoorlogen)? Nah, India en China hebben vooral heel veel massa.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Big Dog

Pearl of Wisdom:

“The West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often forget this fact, non-Westerners never do.”

Citaat van: Samuel P. Huntington.

Voorbeeld: niet-blanke volken hebben eeuwenlang geregeerd over grote delen van Azië. Hierbij heersten zij over verschillende volken met verschillende gebruiken en gewoonten. Zij hebben echter nooit etnocide gepleegd.
Wist je trouwens dat Chinezen al veel eerder dan Europeanen afwisten van het bestaan van Amerika (in 1420 al, terwijl Europeanen pas 70 jaar later aanmeerden met behulp van niet-blanke kennis over navigatie door zeeën en niet-blanke gereedschappen zoals wapens om de indianen uit te moorden). De Chinezen hebben alleen de inheemse bevolking niet uitgemoord en hebben het land niet in bezit genomen. Het kenmerk van blanken is dat ze specialisten zijn in het plegen van genocide en etnocide. In 1921 zei Winston Churchill – de minister van Oorlog en Luchtvaart in Groot-Brittanie – dat het gebruik van gifgassen gerechtvaardigd is tegen onbeschaafde volken in Irak (dat door GB was bezet: notabene is Irak de bakermat van onze beschaving, de beschaving waar het Westen veel aan te danken heeft). Wie is er nu onbeschaafd? Degene die een ander land duizenden kilometers van zijn eigen huis bezet of de onschuldige Irakezen? En zie nu, blanken kunnen nooit thuis blijven. ALtijd maar duizenden kilometers reizen om onschuldigen te vermoorden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Big Dog

Nog een voorbeeld.

“Liever Turks dan Paaps (eigenlijk: Liver turckx dan paus) was een uitspraak, spreekwijze en strijdleuze ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. De leuze werd voor het eerst gebruikt tijdens hagenpreken te Antwerpen in 1566. Hij is tevens geschreven op zilveren geuzenpenningen in de vorm van een Turkse halve maan, die door de Geuzen aan hun kleren werd gedragen.

De spreuk is ontleend aan de afkeer van de geuzen tegen het “Paapse geloof” en een relatieve waardering voor de politiek van het Ottomaanse Rijk. Ze zouden liever een verbond sluiten met de niet-christelijke Turken, dan de leiding te erkennen van Filips II.”

Zo zie je maar dat niet-blanken het niet over hun hart kunnen verkrijgen om anderen te zien doodgaan. Blanken vermoorden zonder blikken of blozen complete gemeenschappen en proberen hun genocidale acties te rechtvaardigen met allerlei propaganda en leugens. Niet-blanken zitten zo niet in elkaar. Die hebben van nature respect voor de medemens. De blanken leiden aan een pathol0gische geld1ngsdrang. Merk je ook in het dagelijks leven,wanneer mijn kameraden altijd schreeuwen en dingen vertellen die ik allaaaaaaaang wist. Dan denk ik: chill out, chill out…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Big Dog

ZIe hier een lijst met de vijf rijkste mensen van Singapore en van Nederland:

Singapore:
1.Kumara Vellan (Poker Quant) $6.9 billion[citation needed]
2.Kwek Leng Beng and family (Hong Leong Group) $4.0 billion[citation needed]
3.Wee Cho Yaw (United Overseas Bank) $3.3 billion[citation needed]
4.Zhong Shen Jian (Yanlord Land Group) $2.5 billion[citation needed]
5.Lee Seng Wee and family (Oversea-Chinese Banking Corporation) $2.4 billion[citation needed]

Nederland:
1.Charlene de Carvalho-Heineken – US$ 7.2 billion
2.Frits Goldschmeding – US$ 3.8 billion
3.John de Mol – US$ 2.2 billion
4.John A. Fentener van Vlissingen – US$ 1.6 billion
5.Joop van den Ende – US$ 1.3 billion

– Nederland, een land met 17 miljoen mensen en Singapore, een land met een paar miljoen. Toch zijn de vijf rijkste mensen rijker dan de vijf rijkste mensen van NL. Check.
– Het inkomen per capita van Singapore is 50.000 USD. Van Nederland 40.000 USD per capita. Check.
– Veertig jaar geleden was Singapore nog een armzalig, tropisch moeras en zie wat er nu van geworden is. In zo een korte tijd is de wereld veranderd. Arabieren en Chinezen hebben meer dollars dan AMerikanen zelf. De geschiedenis toont dat de machtsverhouidngen nooit statisch zijn. Het getuigt van domheid als je beweert dat het Westena ltijd on top zal blijven. Het is nu pas, heel laat in de hele geschiedenis op gang gekomen en er is geen enkele reden om te denken dat het altijd on top zal blijven :-). Dat zou ontkenning van de geschiedenis betekenen. Hihihihi. Veranderingen gaan heel snel, sneller dan jij denkt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Steeph

Uh, beste Big Dog, deze post is van 2008.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Henkdrik

Big Dog heeft wel gelijk. China en India waren de 2 landen die samen het hoogste BBP van de wereld hadden vanaf het jaar 0 tot de 18e eeuw.
Zie Wikipedia: http://wapedia.mobi/en/List_of_countries_by_past_GDP_(PPP)

Ook veel wetenschap komt uit die 2 landen + van de pre-islamitische volkeren in het Midden-Oosten. Bijvoorbeeld sterrenkunde, wiskunde, algebra, chirurgie, geneeskunst. Het hedendaagse getallenstelsel waar wij mee werken komt uit India. Dit getallenstelsel wordt ten onrechte Arabische cijfers genoemd, want het is in India ontwikkeld. De Indiers hebben ook het getal nul en negatieve getallen ontwikkeld. China heeft het buskruit uitgevonden waar wij Europeanen pas vele eeuwen later daarmee kwamen. Verder hebben de Chinezen diepgaande filosofieen ontwikkeld, te weten het taoisme, daoisme en het confucianisme.

De verschuiving van de economische wereldmacht zal in de 21e eeuw naar het Oosten gaan. Alleen de afgelopen 2 a 3 eeuwen was het Oosten afwezig in economische macht, maar in de 21e eeuw pakt het Oosten haar economische macht weer op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 parallax

In het verleden behaalde resultaten, etc.

 • Vorige discussie