Ik heb het verneukt!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Tom Daschle (Foto: United States Congress)

Barack Obama is er vandaag opnieuw in geslaagd om een frisse trend in te zetten. Waar de heren Bush en Cheney er ook vier, vijf, zes of zeven jaar later niet in slaagden om excuses te maken voor hun diverse missers (en hoogstens zoiets zeiden als ‘Mistakes were made’ daarmee de verantwoordelijkheid op anderen afschuivend), daar maakt Obama nu, amper twee weken na zijn ambtsaanvaarding, links en rechts excuses. ‘I screwed up‘, heeft hij openlijk gezegd. Dit verwijst naar de problemen met zijn beoogde ‘Health Secretary’, Tom Daschle, die terug heeft moeten treden wegens een belastingschuld. Obama treedt hiermee in de voetsporen van een Democratische voorganger, Harry Truman, die het motto ‘The Buck Stops Here!‘ hanteerde. Nooit iets afschuiven, nergens omheen draaien. Als je een fout hebt gemaakt, geef dat dan toe!

Dit mag ik me ook aantrekken. Ik heb namelijk niet al te lang geleden zelf een stuk geschreven waarin ik deze Tom Daschle de hemel in heb geprezen. En zoals Obama een verantwoordelijkheid heeft tegenover het Amerikaanse volk, zo heb ik een verantwoordelijkheid tegenover mijn mede-redacteuren, en natuurlijk niet in de laatste plaats tegenover de argeloze GC-lezer, die immers blind moet kunnen varen op mijn wijsheid en inzicht. En dus, ik zal het gewoon eerlijk toegeven:

IK HEB HET VERNEUKT!

Reacties (6)

#1 Robert

tegenover de argeloze GC-lezer, die immers blind moet kunnen varen op mijn wijsheid en inzicht

Gelukkig doen ze dat niet. Want stukjes op een weblog schrijven zonder ooit een reactie te krijgen, lijkt me voor de auteur en lezer niet zo wenselijk.

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

Een goed gebaar van Obama, verfrissend vergeleken bij, nou, pak ‘ em beet Balkenende over Irak.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lexcoaster

@2: Daar sluit ik me bij aan. Hij geeft volwassen toe dat hij een fout heeft gemaakt, dat betekend dus dat we met een oprechte president te maken hebben. Dat mag Balkellende ook wel doen over Irak.

Zielige reactie van de Republikeinen: ,,Nu begrijpen we waarom Democraten altijd belastingen willen verhogen, ze betalen zelf gewoon niets.?? Obama pakt deze fout tenminste volwassen aan, daar is heel wat voor te zeggen. :)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 HPax

Gebruikmaking van een populaire = populistische = smerige term als ‘verneukt’, staat zowat garant voor het begaan van dwalingen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Paul

@4 “het grote stappen snel thuis principe” zelden zo helder gedemonstreerd gezien. De populistische variant hierop luidt “lange halen mooie kinderen”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 HPax

@5

Niet helemaal ongeestig. Maar de 2e vulgariteit (smeerlapperij) van 5.Paul maakt met louter zijn opvolging de eerste daarom nog niet ongedaan.

  • Vorige discussie