1. 2

  Ik vind het geen schaak, maar ik vind het Hilarisch :P. Al dagen trolt Geert Wilders heel Europa hier mee. Ook zijn eigen achterban, veel voelen nu eens wat het is om gediscrimineerd te worden. Dat was niet zijn bedoeling maar is het wel geworden :).

  Dus ook veel Oost Europese PVV stemmers… was dat even schrikken :).

 2. 3

  Eergisteren kwamen ze voor de Surinamers. Gisteren kwamen ze voor de allochtonen uit het Middellandse Zee gebied. Vandaag komen ze voor de midden en oost Europeanen. Wie is er morgen aan de beurt?

 3. 6

  ah gossie nou nou

  “Echte Nederlanders als Eva Jinek, die niets fout gedaan worden, worden er door geraakt en op hun afkomst aangesproken, en wanneer er een anonieme melding gedaan wordt valt die simpelweg niet te controleren.”

 4. 7

  Misschien komt hij tot inkeer wanneer er met grote witte letters TSJECH op z’n deur wordt gekalkt…

  Verdorie.. had ik me nog zo voorgenomen niet met een Godwin te komen :-)

 5. 8

  Jeugd

  Eva is geboren in Tulsa (Oklahoma) en groeide op in Washington D.C. Haar Tsjechische ouders besloten naar Nederland te verhuizen toen ze elf werd, omdat ze graag wilden dat zij en haar broer, speelfilmproducer Jan Jinek, in Europa zouden opgroeien. In 1997 startte Jinek met de studie Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

 6. 10

  Dat zijn allemaal onweerlegbare feiten, maar poets de impact van familie roots niet uit. Daarom heb ik ook nooit begrepen waarom Moskovic Wilders kon verdedigen? Hij werd altijd pislink als mensen hem daar naar vroegen, maar voor iemand van joodse afkomst wiens familie de gevolgen van discriminatie en vervolging aan den lijve heeft ondervonden blijft het raar dat je een vergelijkbare volksmenner als Wilders verdedigt. De Surinaamse Spong weigerde wel Bouterse te verdedigen bijvoorbeeld.

 7. 11

  Ja nou en, ik ben Duits Hongaars en voel me steeds verder vervreemd.
  Dingen die “echte nederlanders” nooit zullen begrijpen maar goed.
  maar laat verder maar…
  Misschien is het beste een blogje te beginnen ala meneer pennings maar dan idioterie op anderen gericht.

 8. 13

  Laten we zeggen dat ondanks hier geboren de laatste jaren mij duidelijk is geworden dat ik geen “echte Nederlander” ben of voel. Alleen de uitdrukking al: “echte Nederlander” walgelijk.

 9. 15

  Daarom heb ik ook nooit begrepen waarom Moskovic Wilders kon verdedigen?

  zoiets als de aanval is de beste verdediging.
  enneh, vergeten welke vlag er op de werkkamer van de PVV hangt ?

 10. 18

  dat is inderdaad het mooie er aan, die hele rechtse hetze klapt bij TMG nu naar binnen, als bij een vuurspuwer die per ongeluk inademt.

  zolang er geen slachtoffers vallen is het uiterst fascinerend om te zien.

 11. 21

  Carlos: maar voor iemand van joodse afkomst wiens familie de gevolgen van discriminatie en vervolging aan den lijve heeft ondervonden blijft het raar dat je een vergelijkbare volksmenner als Wilders verdedigt.

  Helemaal niet raar, klopt juist precies. Ook Moszkowicz is namelijk een tribale denker die discriminatie alleen erg vindt als het zijn eigen groep raakt, maar die er helemaal geen moeite mee heeft als een andere groep wordt gediscrimineerd.

 12. 22

  Zo zijn er wel meer. Ik heb verre voorouders in Groot-Brittanië, en ik heb er al vaak over gedacht om eens te gaan kijken of het gras daar misschien groener is.

  Ik heb ook een familiegeschiedenis die is verbonden aan de Februaristaking van 1941 in Amsterdam. Dat is dan weer een reden om in Nederland te blijven.

 13. 27

  “Ah Gossie” zegt ze. Mag ik concluderen dat Agema daarmee ‘nee’ bedoelt op de vraag van Jinek of ze zich kan voorstellen dat de PVV-kliksite als stigmatiserend kan worden ervaren?

 14. 29

  Eva is geboren in Tulsa (Oklahoma) en groeide op in Washington D.C.

  Volgens de Nederlandse rassenwetten is Eva geen Oost-Europeaanse allochtoon maar een 1ste generatie Amerikaanse. Eva hoeft zich dus geen zorgen te maken. Haar ouders daarintegen….

 15. 30

  Nu de PVV “ach en wee” heeft laten roepen is de grote vraag wat er met de enorme hoeveelheid (40000+) data die Geert en Fleur in hun mailboxen binnenkrijgen gaat gebeuren.
  Wellicht volgen er knieschoten of wordt het leger ingezet. Misschien wordt er wel een verbod op Poolse haatsupermarkten en Poolse haatbungalows afgekondigd. Ik wacht in spanning af.

 16. 31

  Inderdaad, maar de nazi’s telden de grootouders en de PVV stelde onlangs een vergelijkbaar ranking systeem voor Marokkanen voor. Ik vrees voor Eva dat ze onder een PVV regime de afkomst van haar vier grootouders moet opgeven.

 17. 33

  Ach mensen het gaat nergens over, behalve het veroorzaken van consternatie.
  Gekke Geert is een marketingman en dat vak verstaat hij heel goed. Les 1 (of 2) van de marketing is: Negatieve reclame is ook reclame, en bovendien gratis!

 18. 34

  Of Moscovitz was gewoon van mening dat een politicus bepaalde abjecte uitingen moet kunnen doen.
  Of Moscovitz verdedigt gewoon de belangen van iemand in een interessante en mediagenieke zaak.

 19. 35

  nee, tuurlijk niet. dit is een nogal ruwe, maar effectieve poging om een politiek feit te creeeren: dat polen, tsjechen, roemenen, bulgaren, etc, etc. een “probleem” zijn, net zoals op dit moment de marokkanen een “probleem” zijn in nederland.

 20. 36

  Volgens Amerikaanse wetten is Eva geen allochtoon, omdat ze in de vS geboren is. Volgens onze tellingen zou ze dat wel zijn, want hier is zij alleen geen allochtoon, als allebei haar ouders in het land geboren zijn. Volgens PVV maatstaven is ze allochtoon als ooit een van haar voorouders in het buitenland geboren is.

 21. 37

  Dan kun je lang wachten. Met die data gaat niks gebeuren. Dat is te veel werk en de publiciteit hebben ze toch al binnen. Bovendien hebben ze bij de PVV geen onderzoek nodig, want hun mening staat toch al vast.

 22. 38

  Zij is een First Generation American in Amerika en in Nederland ook. :)

  Jammer dat het CBS niet kan berekenen hoeveel derde generatie allochtonen we hebben. Ze hebben het wel als er een of meer niet-westerse grootouders zijn, maar voor westerse helemaal niet.

  Ik kom dus goed weg want ik heb een grootouder die 127 jaar geleden als 2 jarige naar Nederland kwam.

 23. 39

  Echt, als ik niet 5 maanden geleden paps was geworden zou ik m’n biezen pakken (ben Surinaams/NL)/.

  Misschien dat ik het alsnog wel ga doen met het hele gezin. Liever ergens als “echte buitenlander” te boek staan dan het neo-nationalistische gelul van de PVV.

 24. 40

  Van mij mag je blijven hoor. Misschien lijkt het er op dat de PVV wat te betekenen heeft in Nederland, maar ik heb eerlijk gezegd nog niemand gesproken die de PVV serieus neemt.

  Bovendien wordt het formulier van de PVV volgespamt met grappen grollen. Dus die 40.000 inzendingen mag je ook met een zak zout nemen.

 25. 41

  Bent u de Piet Paulusma van het weer, of iemand die toevallig ook zo heet, of maakt u misbruik van de naam van iemand anders? Dat laatste zou niet erg netjes zijn…

 26. 42

  Je bent erin getrapt.

  Vraag Bram maar eens of hij een antizionist zou verdedigen omwille van de vrijheid van meningsuiting, of omdat het zo’n interessante zaak oplevert.

 27. 43

  Het probleem is dat te weinigen afstand nemen van het zieke PVV gedachtengoed. In de politiek niet (Rutte e.d.) tot aan je eigen sociale kringetjes. Het is dat stille accepteren waar je net zo bevreesd voor moet zijn. Je weet alleen niet of dat is met gekromde tenen in de schoenen, of met instemming en vrees om voor onderbuikert uitgemaakt te worden. Je weet wel, allemansvrienden.