1. 1

  Hoe oud is albert van vliet denken juliie? Ik denk midden 50 (‘wij babyboomers’). Vermoedelijk ook kinderloos, maar dat terzijde. En alles tussen de 18 en de 40 ziet ie als jongeren/studenten vrees ik (voor hem).

  Juist in augustus-september, als veel jongeren op kamers gaan, en zelf een krant gaan kopen ipv van die van hun babyboom(nasleep)ouders – mikken kranten met leuke advertenties op deze doelgroep. Albert laat zich playen door de marketing maar is te verstart daar doorheen te lezen.

 2. 3

  Volkskrant heeft teveel woorden nodig om te weinig informatie over te brengen. Verder bestaat het blaadje uit erg matige “lifestyle”nonsense en artikelen waarin met een bezweette lip wordt getracht aan te haken bij “trends en hypes”. En dat meestal honderd jaar te laat.
  ..
  Ik lees economist. Saai.. erg saai. Maar als je er 1 leest kan je vervolgens drie weken volkskrant overslaan.
  ..
  1 voordeel aan de volskrant:

  De volkskrant veegt beter!

 3. 5

  Vreemd: ik heb juist het idee dat ik te jong ben voor de Volkskrant. Het hele krantje lijkt geschreven voor Amsterdamse dertig-plussers. Kooptips, autotips, restaurants die ik pas over tien jaar kan betalen, reisbestemmingen die voor mij als starter onbereikbaar zijn. Wél een aparte bijlage voor boeken, maar geen recensies van computerspelletjes.

  Van der Vliet mag dan zeiken dat er Lowlands op de cultuurpagina staat – het komt maar zelden voor dat ik er iets zie staan dat mij interesseert. Zomergasten (gaap!) Obscure klassiek, modern theater (alleen als het in Amsterdam is, natuurlijk), één en al ouwe-bokken-cultuur.

  Het lijkt wel – nee! – alsof de Volkskrant probeert om voor elk wat wils op te schrijven! Maar inderdaad, Economist is een betere besteding van je geld.