IJslands paradijs verstoord

is dit voorbij?Op het Noordelijk Halfrond is het vandaag de donkerste dag van het jaar en op zo’n dag gaan mijn gedachten altijd uit naar IJsland. In het verleden heb ik hier op Sargasso tweemaal aandacht besteed aan de unieke bevolking van dit eiland:

IJslandse genen mixen (18.12.2002)
Lange nachten, blonde vrouwen, veel bier (15.01.2004)

verleden tijd? Vooral de jonge blonde vrouwen van IJsland gooiden hoge ogen op het door oude grijze mannen gedomineerde Sargasso.

Vol goede moed toog ik ook dit jaar weer naar de site van het befaamde ijslandse feestcafé echter tot mijn grote schrik zag ik dat de situatie daar ingrijpend was veranderd. Bij het doorbladeren van de foto’s ontbraken de blonde stoten van weleer. Een enkel overgebleven groepje nam een afwachtende houding aan of gaf uiting van frustratie. Maar die ongedwongen ijslandse sfeer was verdwenen.

Toen ik opeens een foto van typische sargasso bezoekers zag begreep ik dat juist IK verantwoordelijk was geweest voor het kapotmaken van dit paradijsje.

sargasso-lezers 'versieren' op hun typisch eigen manier
Na mijn berichtgeving over de ijslandse feestfoto’s waren talloze sargasso-lezers afgereisd naar IJsland om zich in beschonken toestand aan lokale schonen op te dringen. Het leek verdomme wel een weblogmeeting !!!

De vrouwen zijn verjaagd, een lokale cultuur verwoest…
en dit keer had Bush niet eens de schuld…

Aanschouw de teleurstellende beelden van dit jaar: www.hrappur.is/2004

Ik hoop dat deze kerst en jaarwisseling de ijslanders hun gewone leven weer kunnen oppakken, zonder de brute verstoringen van oversexte weblogtoeristen.
(mocht dat het geval zijn, dan leest u het uiteraard ook weer hier)

 1. 8

  @caprio: mensen die zich bewust zijn van de illusionaire wil hollen achter de kunstenaars aan om een graantje mee te pikken, ontvangen geen geluk en blijven dus naijlen in het lijdensproces en proberen dan als alternatief zichzelf ruimtelijk te verminken door veelvraat om iets van ongemak te voelen.

  Een uitspraak in mijn favo “Startrek” van een soort die de shapeshifters moest beschermen “it’s the order of things”

 2. 9

  Het zal weer eens niet dat de NYT content van Sargasso gapt…
  Kunnen we niet een duur registratiesysteem voor professionele journalisten instellen? Een systeem dat in ieder geval uitermate irritant te bedienen is en voor veel onnodig oponthoud en frustratie zorgt.

 3. 11

  @phonkee: beetje vaag in mijn herinnering. Een jem”Hadar in ieder geval. Het lot van deze (pokdalige) heren was beschermen van de Shapeshifters tot aan den dood. Tijdens een strijd verlies een belangrijke jem”hadar maar wordt niet gedood. De reaktie van de verliezer is de opmerking dattie dood moet omdat het zo hoort. Zoals gezegd, beetje vaag, fantastische serie maar wellicht volkomen ernaast. Pas las ik in de Intermediair dat er drie soorten herinnering zijn (volgens de “specialisten” dan), bijna ware, heel klein beetje ware en kompleet onware en de verkondiger maar denken dat het waar is. Het waarheidsgehalte hier is onbekend. Die zin geplaatst in een context de is blijven hangen het verhaaltje eromheen niet.

 4. 12

  @phonkee: voordat ik weer eens aan de slag ga, korte uitleg van mijn #8 voordat je mij van de gekke verklaart. Tis een grapje richting caprio aangaande zijn voorliefde van Schoppenhauer. Soort,kant naar spinoza met lijden naar Schoppenhauer geplaatst in de vorm van “ascetische mystiek” en dikbuikige heren. By the way, ik ben niet dik en niet grijs ondanks..

 5. 14

  @larie: Dikke grijze mannen als Marx en Engels? Dat was op de middelbare school nog relevant. Later ben ik het werk van filosofe Nadine Jansen meer gaan waarderen.

 6. 15

  De eenvoudige filosofie van Nadine “Big is beautiful!” :-)
  Ik verwacht overigens dat de IJslandse schonen hun gewone leven wel weer op zullen pakken ;-) Toch een beetje een anticlimax hoor…