1. 1

  Leuke plek voor een themapark: ” ice-paradise” , sneeuwvakantie bij u voor de deur! Mooie tochten met trekhonden, echte ijsberen en een i
  Glo-vakantiepark. Energie-opwekking uit het ijs, dus eco-verantwoord. En het mooiste van alles: (nog) geen grondprijs!

  *belt gauw vastgoedvrindjes*

 2. 4

  Bah wat een suggestieve berichtgeving, het ding dobbert rond in de Antarctische Oceaan en valt ter plekke uit elkaar. Van dat ijs krijgt het hele noordelijk halfrond nooit wat te zien.

 3. 5

  Overigens wel mooi om een Spaanse link te plaatsen:

  “A 14,000 square km shelf of ice, almost twice the area of the Basque Country, has broken off the Wilkins Ice Shelf in the Antarctic. Scientists believe the ice shelf is crumbling as a result of global warming.”

  Hoor die ondertoon: Als het Baskenland ooit losbreekt van Spanje, zal het totaal verkruimelen! Steek die maar in je zak rare separatisten!

 4. 6

  Van dat water krijgt het noordelijk halfrond wel wat te zien Bm dat bedoelt ie w.s., “dat wáter komt onze kant op”, anders zou je met een sleepboot die ijsberg gewoon weer terug kunnen duwen naar waar ie vandaan kwam, ja, als alles zó eenvoudig was…

  DAT WATER KOMT ONZE KANT OP HOOR…DAT WATER.

 5. 7

  @6: ZANDZAKKEN OP DE DIJKEN!

  Maar even alle gekheid op een stokje, als het om dat water ging, dan had onze waarde Steeph het toch wel uitgedrukt in kubieke kilometer. Een ijsblokje van 14.000 vierkante kilometer kun je ook maken van het ijs in je diepvries, mits je het maar heel dun uitsmeert.

 6. 9

  Hoeveel water zit er in 1 kubieke kilometer ijs dan Bm…nee, hoe meer onduidelijkheden in de mouse- over des te meer discussie reacties en tweespalt, je kan moeilijk steeds 100% waarheden verkondigen, bedoel, waar blijf je dan met een weblog…

  Mits je het maar heel dun uitsmeert.

  Vind je het erg als ik nu even een blokje om ga?

 7. 10

  Bismarck, tijdens de geo-studie moet je eens een metertje kust uitdrukken in dingen. Bleek mega als je de schaal buiten beschouwing laat.

  En ach..antropogeen..mwah, Krijt, geen homo te zien (hothouse):

 8. 11

  @6: het volume water aan gesmolten shelf-ijs, neemt gaande weg het volume aan afdrijvend shelf-ijs dat nu onderwatersteekt in (archimedes). Als onderdeel van de oceaanstroming komen sommige moleculen heel diffuus en super vermengd ooit wel eens bij ons langs.

  De gletsjers op het antarctische vaste land, op de plek waar de ijsshelf voorheen vast gevroren zat, missen nu de ‘stop’ aan de ‘snout’ en zouden vanaf nu versneld kunnen gaan stromen en afkalven en zo voor een beetje zeespiegelstijging zorgen.

 9. 17

  @9: “Hoeveel water zit er in 1 kubieke kilometer ijs dan Bm…”

  Een slordige 919 miljoen liter (hangt een beetje van de temperatuur af).

  “Vind je het erg als ik nu even een blokje om ga?”

  Wandelen is gezond!