1. 1

  “The task force’s conclusion was to kill all polar bears spotted in Iceland for three reasons: they are dangerous, they are not at risk of extinction and it is too costly to save them”

  Money money money
  Always sunny
  In the rich mans world

 2. 5

  Volgens de grote bioloog Al Gore konden ze toch helemaal niet zo ver zwemmen en zouden ze allemaal verdrinken bij gebrek aan poolijs? En ijsberen doen toch aan een winterslaap? Of word deze vroegtijdig wakker omdat het zo ongelooflijk koud is deze winter? Kwam die zijn spaargeld van IceSave ophalen?

 3. 6

  Die massacommunicatietechniek toch.

  Die farmer had 60 jaar geleden zijn geweer gepakt en het beest zonder pardon afgeschoten.

  Maar nu ? Gauw naar binnen, bijkomen bij de open haard en met trillende vingers de politie bellen. En die rukt uit met vier hired guns en een staatspolicy op zak.

  Waar is hier de winst ? Is er winst ?

 4. 8

  @Mescaline

  Winst wordt meestal uitgedrukt in geld en dat is nu juist het probleem. Er is geen winst, maar een geredde ijsbeer heeft wel waarde (ecologisch en emotioneel).

  We hebben echter geen vrije beschikking meer over de resources die nodig zijn om die ijsbeer te redden (bootje en mankracht en een dierenarts) want die resources moeten ingezet worden om de rente op ons kapitaal bijeen te schrapen.

 5. 9

  @4: Beetje verdacht lijstje toch. Of denk jij dat het geloofwaardig is dat de VS tussen 2007 en 2009 ruim 1/3e van zijn schuld heeft weggewerkt?

  @5: Misschien dat ze niet wintersliepen omdat het op Groenland in december en januari gemiddeld meer dan 5 graden warmer was dan normaal? Overigens was het in IJsland ook vaak warmer dan Nederland gedurende het grootste deel van december en januari (vorige week nog maxima van +8 in Reykjavik en gisteren +6 in Nuuk, Groenland, terwijl die ijsberen daar rond deze tijd -8 gewend zijn).

 6. 10

  @Bismarck, #9: Ik doe maar geen uitspraken over de betrouwbaarheid van de CIA, je weet maar nooit in welke afgelegen boerderij dat je brengt.

 7. 11

  Dat was vroeger hoe je handelde. En daar kwam zelden ruzie van. En als die kwam dan was altijd duidelijk waar het om ging.

  Maar nu ? Alle problemen worden naar de instanties gesmeten. Die zouden het oplossen. En jou wordt trouwens streng verboden om er iets van te vinden of je eigen roestig blaffertje ook maar in je huis te hebben.

  Waar draait dat op uit, qua volksgezondheid. Je hebt van die lemmingvolken (Japanners, Chinezen) vol van angst het verkeerd te doen. En tegelijk heel zenuwachtig vol erin met die emoties. Varen we daar op af ?