Quote van de Dag: If you lead, I will follow

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In de klimaatconferentie op Bali gaf de gedelegeerde van Papua Nieuw Guinea de machtigste staat ter wereld een lesje leiderschap:

?If for some reason you are not willing to lead, leave it to the rest of us,? he said. ?Please, get out of the way.?

Hij refereerde hiermee aan opmerkingen door een Amerikaanse hotemetoot, James Connaughton, voorzitter van de Witte Huis Raad over MilieuKwaliteit tegen een journalist van Reuters

?The U.S. will lead, and we will continue to lead, but leadership also requires others to fall in line and follow.?

Lees meer over de buigzaamheid van de Bushies in de New York Times. Een Youtubeje hierbij.

0

Reacties (3)

#1 Arnoud

Waar een klein land groot in kan zijn, en vice versa. Een nieuwe (Democratisch) president in het Witte Huis zal hopelijk uitkomst bieden.

  • Volgende discussie
#2 Obscura

Ik zou het hele item van het Journaal over de afloop van de Klimaatconferentie wel willen nomineren voor TV Moment van het Jaar. Met een huilende secretaris, een eerst nog verbeten afvaardiging van de Verenigde Staten, de afgemeten woorden van Papua Nieuw Guinea en als klapstuk de nederige ommezwaai van het machtigste land ter wereld. Vooral mooi vind ik het moment waarop de Amerikaanse vrouw na haar knieval de hand schud van een buurman en het hoofdknikje maakt van een verliezer.

Overigens: ik wist niet dat Papua Nieuw Guinea refereerde aan een uitspraak van een Amerikaanse hotemetoot. Dat maakt zijn stekelige opmerking nog sterker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Packet Storm

Ik vond het ook prachtig.
Even een stoot onder de gordel waar je u tegen zegt.

  • Vorige discussie