Huh?

Ik heb van vrienden zo’n scheurkalender gekregen. Dit exemplaar heeft de naam ‘Murphy’s kalender’. Allerlei varianten op de wet van Murphy passeren de revue. Gisteren was het de volgende stelling:

De stelling van Moore:

De droom van iedere man: De achturige huwelijksdag.

??

 1. 2

  Het enige dat ik zou kunnen bedenken is dat mensen graag “vrij” zouden zijn na 8 uur huwelijk per dag, analoog aan een betaalde baan. Maar goed, ik vraag me af of veel mensen meer dan 8 uur per dag bewust doorbrengen bij hun man/vrouw. (Slapen telt niet mee :-)

  Maar dan nog: Wat is de connectie met de wet van Murphy?

Huh?

In een bericht op nu.nl staat dat het bij de terreudreiging in het Westen en in Brabant gaat om specifieke objecten, zoals overheidsinstellingen en plaatsen waar veel mensen bijeen komen, de zogeheten ‘soft targets’.

De overheid heeft dus kennis van plannen, maar Remkes en Donner wilden verder geen informatie kwijt. Dat zou de opsporing en vervolging in de weg zitten.

Wat nou als je morgen onverhoopt wordt opgeblazen terwijl je je op zo’n soft target bevindt terwijl je had kunnen weten dat er terreurdreiging was?

 1. 7

  Eindelijk! De zee in met die zelfingenomen, uitgekakte, arrogante westerlingen. Allah Akbar! De TAB staat achter deze acties en zal ondersteuning verlenen waar het nodig is. (Vijftig Twentse zelfmoordcommando’s zijn direct inzetbaar.)

 2. 8

  Beetje naief om te denken dat Al Qaeda geen hekel aan Tukkers zou hebben. Het probleem lijkt me meer van praktische aard: Noem nou eens één aansprekend doelwit in Twente?

  Nou? Nou?

 3. 11

  (ik vind dat hele terreurverhaal wel een beetje rigoreuze maatregel tegen de komkommertijd, vroeger loste we dat gezelliger op: ‘koe in de sloot’, ‘kat in de boom’ u weet wel… gewoon leuk nieuws!)

 4. 12

  Eh Eh, Grobbo ontzettende druif. Het lijkt haast wel dat je er trots op bent dat men bij u in de buurt terreuraanslagen wilt plegen. Imbeciel. Dat bedoelde ik dus met zelfingenomen, uitgekakte, hautaine randstedeling. Hetzelfde geldt voor Carlos, uiteraard. Als straks de Randstad onder water staat, of aan het branden is ga ik lekker achter mijn boerderij zitten in het zonnetje met een goed boek. De koran, bijvoorbeeld.

 5. 13

  Ik mag dan trots zijn dat mijn stad wordt opgeblazen. Maar Dreknek zou het graag zien, anders is dat terreuralarm en de hetze tegen hoofddoekjes helemaal voor niets geweest.

 6. 15

  Misschien ligt het aan mij, maar ik snap het niet helemaal. In blinde paniek raken lijkt mij wat overdreven, maar het totaal bagataliseren lijkt mij ook overdreven. Ik bedoel, een x-aantal Spanjaarden die een tijdje geleden de trein instapten om – zoals elke dag – naar hun werk te gaan, hadden ook niet gedacht dat een rugzakje of wat zoveel ‘ophef’ zou geven.
  Ik ben er aan gewend dat als je langs het Lange Voorhout in Den Haag loopt dat er permanent beveiligingshokjes staan en dat de Amerikaanse ambassade omringd is met een hekwerk etc. Er is hier al jaar in, jaar uit een continue ‘dreiging’, maar om nu strax over het Binnenhof te lopen (waar gister allerlei EU-mannetjes/-vrouwtjes gezellig bijeen kwamen om o.a. te dineren) … nee liever niet. Ook al is de kans dat ik onder een vrachtwagen terecht kom groter.

 7. 17

  Ik ben serieux, maar weet ook hoe gestoord men in de VS inmiddels is geworden van staatsgestuurde (fake)waarschuwingen.
  Geen ‘Culture of Fear’ in Europa!

 8. 18

  Als je weet van ‘hoe gestoord men in de VS inmiddels is geworden van staatsgestuurde (fake)waarschuwingen’, dan hoef ik je ook vast niet te herinneren aan die grappige stuntvliegers ergens in 2001. Daarom zeg ik ook: ‘In blinde paniek raken lijkt mij wat overdreven, maar het totaal bagataliseren lijkt mij ook overdreven.’

 9. 19

  Onveiligheid verkoopt nu eenmaal. In de media èn in de politiek. Als de kans nu groter is om door een vrachtwagen te worden overreden dan om het leven te komen door een terroristische aanslag, zouden we ons daar dan niet eens echt druk om gaan maken?

 10. 21

  Natuurlijk is het voor de hand liggend dat de zelfingenomen hautaine randstedeling als eerste weggevaagd wordt middels secuur geplaatste explosiefjes – dat maakt internationaal (ahum) gezien meer indruk.

  Het was ook niet voor niets dat die stuntvliegers hun malle capriolen destijds in New York opvoerden.

  Nee, het enige dat telt is de aftermath. Want dàn interesseert het geen hond of er een totally hipuitziende, arrogante hoerenkast in het Westen of een incestueuze boerensexboerderij in het Oosten opgeblazen wordt. Dan is het al te laat om ‘sliep uit’ naar elkaar te roepen.

  En om nu de komende maanden maar sidderend onder mijn bank te blijven liggen – want het zou zomaar kunnen gebeuren! – nee, dan zorg ik liever dat ik niet stikt in een van oma’s sojazemelkoekjes. Dat gevaar is reëler dan proberen je er van bewust te zijn dat je buurman wellicht een zelfmoordcommando is.

  En daar kun je tenminste nog wat tegen doen.

 11. 23

  Helaas woon ik in Brabant, toch maak ik me niet zoveel zorgen. Ik woon namelijk in een al-Qaeda ‘no-go area’, het stikt hier van de hoofddoekjes en snorren.

 12. 27

  Joehoe, Grobbo.

  Wel eens van de Urenco gehoord?
  http://www.urenco.nl

  Deze zetelt aan de rand van Almelo en zal bij een goede explosie ook delen van de randstad wegvagen, waardoor de cultuur van metropolen als Wervershoof, Wormerveer en Hoogkarspel voorgoed verloren gaan.

 13. 28

  Of hoe heeten die dorpen die om de tweejaarlijkse fusie een andere naam krijgen, maar waar de inwoners (alle 1500) zich randstedeling durfen te noemen…

 14. 29

  haaaai Bicat,

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is in principe wel een mooi doelwit inderdaad, genoeg om dat stuk Twente duizenden jaren onbewoonbaar te maken, wat niet alleen zonde zou zijn, maar met het oog op de toekomst ook zeer onwenselijk, want waar moeten wij randstedelingen gaan wonen als de zeespiegel twee meter of meer is gestegen? Juist! In Almelo!

  Maar gelukkig heeft de lokale Al Qaeda cel dit jaar softe targets van het hoofdkantoor mogen ontvangen, en nog niets nucleair als je de regering mag geloven. Het is toch geen overheidsinstantie?

 15. 30

  Zou me niets verbazen dat het hier na alle terugtrekkingen van buitenlandse troepen uit Irak om ‘Amerikaanse’ informatie gaat, die de trouwe hond Nederland weer heeel serieus neemt.

 16. 32

  Nee.

  Dus u woont niet in Brabant, maakt zich toch zorgen, woont niet in een al-Qaeda ‘no-go area’, en het stikt niet van de hoofddoekjes en snorren.

  Helder.

 17. 34

  Relax jongens, geen ruzie, de brief met de bedreiging blijkt inderdaad niet te bestaan. Gods, eigenaardig hoe voorspelbaar politiek wordt, als je doet alsof je een (middelmatig) rechts politicus bent die naar het grote voorbeeld Amerika kijkt, kijkt.

 1. 38

  Zie die witte haartjes!!! Jammer dat er zaadjes in zitten, maar voor een hydro-kweek ziet het er lekker uit hoor. Moet alleen nog even drogen.

  Leuk als nieuw random logo bovenaan?