Homoseksueel mag in Italie wel autorijden

,

Gisteren zag ik in de Spits dit merkwaardige bericht:

ROME (ANP) – Een Siciliaanse rechtbank heeft maandag het Italiaanse bureau voor rijvaardigheidsbewijzen veroordeeld omdat die het rijbewijs van een homoseksuele man had ingenomen.

Volgens de rechter op het Italiaanse eiland is homoseksualiteit “slechts een persoonlijkheidsstoornis”, die niet van invloed is op iemands capaciteit om auto te rijden. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa kwam de 23-jarige man in de problemen met het bureau, toen dat ontdekte dat de man van militaire dienst was uitgesloten wegens zijn homoseksualiteit. De autoriteit vorderde daarop zijn rijbewijs, hangende een onderzoek naar zijn “geschiktheid” om auto te rijden.

Het zelfcorrigerende vermogen van de Italiaanse justitie is op zich hoopgevend, maar het is toch van god los dat we samen met dat achterlijke Sicilië in één EU zitten met één en dezelfde bejaarde grondwet.

Reacties (3)

#1 Mark

Dat van “slechts een persoonlijkheidsstoornis” is al erg genoeg…

  • Volgende discussie
#2 Scalpel

Hoe bedoel je, vind jij homoseksualiteit dan méér dan “slechts een persoonlijkheidsstoornis”?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Hah! Aan God vast zo zou ik het liever willen interpreteren. En de laatste keer dat ik stemde hadden we ook geen grondwet!

[knuppel -> hoenderhok]
Evolutionair/ID/Creationistisch gezien is homosexualiteit natuurlijk wel een “afwijking”. Hoewel het in de huidige maatschappij waarschijnlijk wel weer nuttig is (grotere bestedingsruimte)
[knuppel <- hoenderhok]

  • Vorige discussie