1. 3

  One day soon I’m gonna tell the moon about the crying game
  And if he knows maybe he’ll explain

  Ik weet dat het hypocriet is van me. Maar even, heel even wilde ik mijn anti-oorlog overtuiging overboord gooien.

 2. 4

  Grand-Ayatollah Al-Sistani is een strenge ouderwetse moslim-geleerde. Ik acht een oproep op zijn website om homo’s op de meest wrede wijze te doden een verzinsel. Zie http://www.sistani.org

  Hij lag in 2004 met hartklachten in het ziekenhuis en nadien is hij niet meer gezien. De website draait omzichtig heen op de vraag waar hij nu is en of hij nog leeft.

  Ik concludeer: er is dus nu alleen maar theologische anarchie daar in Irak, oppakken en doodmartelen is er aan de orde van de dag.

 3. 6

  Ik ben een beetje banger voor wat er momenteel in Basra gebeurd. De Britten, is mijn indruk, hebben een poging gedaan om de milities vertrouwen te geven met het oog op de naoorlogse anarchie. Nu lijkt het er op dat die milities daar, in wat in eerste instantie een relatief veilige stad in Irak was, een grotere puinhoop an het creeren zijn dan in Bhagdad.

  http://news.independent.co.uk/world/middle_east/article485489.ece

  @Bismarck

  Dus wellicht moet je je mening over milities herzien.

 4. 7

  In dat licht moet je mijns insziens ook dit bericht lezen:

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4989226.stm


  Rival Palestinian forces deployed
  Hamas officials Ismail Haniya and Mahmoud Zahhar either side of Mahmoud Abbas
  Hamas and Fatah are at odds over control of security agencies
  Large numbers of Palestinian police have deployed in the Gaza Strip, after a show of strength by a rival force set up by the Hamas-led government.

 5. 8

  @Pelayo
  Misschien moet je ook eens lezen hoe amerikaanse soldaten het vertrouwen van de Iraakse bevolking winnnen:

  http://www.msnbc.msn.com/id/12838343/

  Misschien moet je eens stoppen met die bangmakerij om alles waar je niets van weet onder de noemer van moslims te schuiven (van Bagdad, naar Basra naar Gaze) en moet je zeker stoppen met het kinderachtige commentaar van ‘slachtoffergedrag’ als mensen vragen of het wat minder kan.

 6. 9

  Misschien moet je eens stoppen met die bangmakerij om alles waar je niets van weet onder de noemer van moslims te schuiven

  Zo. Hier wordt mij een stukje motivering in de schoenen geschoven. En dat terwijl mijn motivering toch een andere is. Maar ja, sterotypering vereisT dat je de werkelijkheid aan je denkbeelden aanpast in plaats van andersom.

  Ik heb een hekel aan het demagogisch rechts van Sickbok. Ik begin een net zo grote hekel aan jouw demagogie te krijgen.

 7. 10

  Dank @su, die kende ik niet. Er heeft dus iets op de website gestaan en het is er nu af. In de uitgebreide aanwijzingen is niets over homosexual/lesbian te vinden.

  En of Sistani echt nog leeft, ik weet het niet.

 8. 13

  @ALO

  Ik zal dat uitleggen: Slachtoffer gedrag is als je je bij voorbaat al plooit naar een machtsverhouding waarbij je machteloos staat jegens de ander.

  Een hekel is simpelweg een afkeer. Ik heb een afkeer van mensen die gelul uitkramen omdat dat wel lekker in hun denkraam past. Dat is geen slachtoffergedrag, want ik acht mij niet bij voorbaat minderwaardig. Allerminst, zelfs.

 9. 14

  Ik heb een beetje een hekel aan domme praatjes.. ik mag de persoon die ze verkondigt ( meestal types als ALO of Ruud Oost bv.) soms ook graag een virtuele schop onder hun hol geven..

  maar ja, ethische grenzen he? misschien kunnen ze gewoon niet beter ;-)

 10. 18

  Ik hield Pelayo een kleine spiegel voor. Ik weet zeker dat hij dat wel snapt. Sikbock snapt het natuurlijk niet en loopt dwars door de gebeurtenis zijn domme praatjes te verkondigen. we zijn niet anders van hem gewend. Net als de grootheidswaanzin van op de hurken zitten en zuigen. De onmacht van een laag opgeleide.

 11. 20

  @mescaline:

  Er heeft dus iets op de website gestaan en het is er nu af. In de uitgebreide aanwijzingen is niets over homosexual/lesbian te vinden.

  Volgens Iraqi LGBT UK zou het gaan om de volgende tekst:

  § السؤال : ما هو حكم اللواط والسحاق؟§ الجواب : حرام. ويعاقب فاعلهما بل يقتل فاعل اللواط اشد قتلة

  Q5: What is the judgment for sodomy and lesbianism?
  A5: Forbidden. Punished, in fact, killed. The people involved should be killed in the worst, most severe way possible.

  En of Sistani echt nog leeft, ik weet het niet.

  Uiteindelijk is dat maar beperkt relevant aan de situatie.

 12. 21

  @ALO

  Maar het blijft demagogisch gelul om mijn aandacht voor gebieden waar milities de dienst beginnen uit te maken, met name omdat dat een teken van verval van de rechtstaat is, te versimpelen tot “bangmakerij om alles waar je niets van weet onder de noemer van moslims te schuiven (van Bagdad, naar Basra naar Gaze)“. Ik wijs op het verval van twee war torn landen in het Midden-Oosten.

 13. 25

  @Pelayo: Ah dan lag het toch niet aan mij! Ik zie namelijk geen link tussen die en deze discussie (Afgezien van dat het alletwee ergens in Irak speelt). Ik zie dus ook nog geen reden tot herziening van mijn mening (al moet ik toegeven dat het al in de eerste plaats ging om een “gespeelde” mening).

 14. 26

  Om ook weer even on-topic te gaan: Het verval van de rechtsorde heeft natuurlijk plaatsgevonden op het moment dat de regerng Hoessein werd verwijderd. Blijkbaar heeft het alleen wat lang geduurd voor ze dat in het afgelegen Basra door hadden.

 15. 27

  @Bismarck

  Die shi-ietische milities in Kirkuk is goed nieuws! De shi-ieten zijn bereid om voor de eenheid van Irak te vechten (in Kirkuk vind je immers geen shi-ieten).

  De komst van milities is *nooit* goed nieuws. Maar laat ook allemaal maar, het was maar een opmerking, verder niets..
  En ik ben het eens met #26.

 16. 28

  Ik niet! In werkelijkheid hadden de inwoners van Basra in eerste instantie de Baathisten en britten om hun agressie op af te reageren (de britten hebben een bloedige/gifgassige geschiedenis met Irak en met Basra in het bijzonder). Aangezien die zich steeds minder op straat vertonen (met de hierbovenvermelde smoes), zijn de jongemannen nu verveeld, dus moeten ze ergens anders op schieten/hakken.

  Overigens kunnen er zich situaties voordoen waarin de komst van milities het minste der beschikbare kwaden is. Of dat in Kirkuk het geval is/was, kunnen we vanaf hier denk ik niet zo goed vaststellen met de beperkte beschikbare informatie. Mijn post in het bewuste topic was voornamelijk een gevolg van mijn wens de (eenzijdige) discussie iets te nuanceren.