1. 2

  Emile Ratelband heeft ook al eens geprobeerd om een poffertjeskraamketen op te zetten in de VS, jammerlijk mislukt…

  Maar kroketten en Chinezen…? Nou dat zou nog best wel eens kunnen lukken, zeker als je die beruchte versie van “de muis in de kroket” tot een nieuw produkt maakt: 1 miljard potentiële klanten: KASSA!

 2. 5

  Herkenbaar. Zelf laat ik rookworst, rode kool in blik, boerenkool en frikandellen meebrengen door de visite.

  Ook soms shandy en cassis. Een broodje kroket is een van de eerste dingen die ik haal als ik toevallig een keer in Nederland ben.

  Raar eigenlijk dat je zo op die dingen gesteld bent.

 3. 6

  Als je lang in het buitenland bent/woont, wat let je dan om zelf kroketten te maken? de ingredienten zijn over de hele wereld verkrijgbaar, en zo moeilijk is het nu ook weer niet. Of ben ik nu de enige die zelf nog wel eens wat kookt/bakt/maakt?

 4. 7

  Het is van het typische Nederlanderse weegeklaag.
  Je treft het wel vaker: vakantiegangers die voor 14 dagen naar Frankrijk gaan en vervolgens 6 dozen met pindakaas en ander zoets meenemen omdat het anders niet uit te houden is.

  @6 Imgikke.

  Dat kan in NL ook alhoewel de rit naar de snackbar voor de kroket door meningeen alweer snel gemaakt is.

 5. 8

  @SalonSocialist:

  Het is internationaler dan je denkt. In mijn jeugd kwamen wij na iedere kerstmis terug met een auto bomvol oxo, moutazijn, etc. Vandaag de dag zijn wij wat meer gewend om inventief met de lokale producten te spelen. Zo is balsamico azijn ook heerlijk op de friet :)

 6. 9

  Wel eens gehoord van zelf maken Chinaman? O,..wacht ff,..hier in Nederland is het bezaaid met van die loempiacaravannetjes,..je weet wel. Zie ineens mogelijkheden! Huur een pandje, koop wat beslagemmers, huur 5 Chinezen die de kroketten rollen, 10 karretjes de straat op en…gaan! Met van die vrolijke rood- wit-blauwe vlaggeprikkertjes. Later uitbreiden met frikandellen en bereklauwen!! Potdomme Chinaman,…15 mensen aan het werk plus de lekkerste smikkels uit Nederland….jijzelf supervisor met zo’n rood- wit-blauw slagerspetje op je kop….zie je het voor je?….

  Met Een Kroket van Chinaman….(zelf invullen)..
  Chinaman: De Enigste Echte Krokettenman !!

 7. 11

  @YP Jajaja, zelf maken. Dat gaan we ook zeker proberen. Hier verkopen weet ik nog niet. Veel Chinezen zijn erg traditioneel met hun eten… Wie helpt me op runderpoulet en paneermeel in het chinees te vertalen? Wacht nog even op die koelkast.

  @ SalonSocialist
  Na een jaar praktisch fulltime chinees gaat er echt wel een patatje speciaal met een kroketje in!

 8. 13

  Via babelfish:

  runderpoulet

  (engels “beef cubes” naar trad. chinees) 牛肉立方體

  paneermeel

  (engels “breadcrumbs” naar trad. chinees) 麵包渣

 9. 14

  Ambachtelijk zelfgemaakte kroket oké,..krokant buitenkantje,.ragout en vlees op smaak,…maar niét wat hier in de gemiddelde automatiek te verkrijgen is toch zeker? Al die verscheidenheid aan ”tentjes” op straat in China,…verkopen tenminste nog degelijke waar..dáár ben ik jaloers op….

 10. 15

  Een hapje Febo na het stappen gaat er toch een stuk beter in dan zo’n bak noedels. Daarbij verlangt een mens zo af en toe toch naar de meest basale dingen. Een lekkere frisse storm, of zelfs een goeie regenbui, spruitjes, lekker brood, een dame met dikke toeten achter de bar, etc. etc.

 11. 17

  Spruitjes, lekker brood à lá,..maar ”een lekkere frisse storm, zelfs een goeie regenbui” zeg! Tis klere weer hier Chinaman! Niet normaal meer. En…dikke toeten dikke toeten? Kost een paar Yuan misschien,..maar je hebt toch op elke hoek van de straat toch wel een soort van apebananenbar daaro,..bedoel….niet zo knieskeurig hoor….

  *heeft heimwee zeker?*

 12. 18

  @Chinaman 11/15.

  Dat zal best. Een vlucht naar AMS is echter zo geboekt hoor.

  @Bismarck 12.

  Dat ligt er maar aan waar je zit.
  Kebab is tegenwoordig een wijdverspreid begrip.

 13. 19

  @Salonsocialist
  Probeer meestal om niet voor een broodje kroket naar Nederland te vliegen… ;-)

  @YP
  Valt mee hoor, vermaak me eigenlijk prima. Echter de laaghangende smog hangt me hier wel letterlijk en figuurlijk de keel uit! Tieten en China gaan ook al niet samen.

  Eigenlijk mis ik gewoon mijn moeder…

 14. 20

  @Chinaman,

  De discussie blijft mijnsinziens typisch Nederlands.
  Klagen over van alles en nog wat. Vervolgens roepen dat het tijd wordt om NL te verlaten ,maarja hoeveel voegen de daad bij het woord. Vervolgens zij die het land verlaten hebben nog meer waarde aan Nederlandse tradities gaan hechten. Apart dat wel. Overigens keren volgens mij (las ik eens in metro) de meeste expats na een aantal jaar toch weer terug naar NL om het buitenland avontuur achterzich te laten.

 15. 21

  Het is idd onzin klagen. Want dat zelf maken gaat gewoon op, en je hoeft niets te vertalen, alle ingredienten zijn basis ingredienten en kun je zelf op de markt uitzoeken. Altijd apart een Chinese markt.