Holland loves Muslims?

Holland loves Muslims

Bovenstaand logo is van de site “Holland loves Muslims“, een initiatief om voor valentijnsdag 50.000 handtekeningen te verzamelen van Nederlanders die een tegengeluid willen geven aan Wilders en consorten.

Wij, trotse burgers van Nederland, vragen u deze petitie te ondertekenen.

Wij willen een statement maken over moslims en Nederland: een statement dat sinds 9/11 taboe is en dat door de Nederlandse politiek en media systematisch wordt genegeerd.
[…]
We roepen het van de daken, we roepen het met trots. We willen dat de hele wereld het weet. Tegen de klippen op en tegen alle vooroordelen en propaganda van Wilders en al die anderen die de media bespelen in: We love Muslims

Genoeg bullshit. Ik hou helemaal niet van moslims. De gemiddelde moslim haat homo’s meer, springt eerder uit zijn vel bij belediging van zijn heilige huisjes, staat positiever tegenover vrouwenbesnijdenis, negatiever tegenover vrouwenrechten, is intoleranter tegenover anders- of niet-gelovigen en heeft zelf een veel rigidere vorm van geloof dan de gemiddelde Nederlander. Ik kan daarom wel zeggen dat ik de gemiddelde moslim minder leuk vind dan de gemiddelde Nederlander. En houden van moslims, dat doe ik al helemaal niet.

Dus wat is dit voor een suf geitenwollensokkeninitiatief, dat gedoemd is te mislukken? Pappen en nathouden om maar vooral te maskeren dat er grote problemen zijn met de moslimminderheid in dit land? Aggossie en een aai over de bol van die arme moslims? Ik durf te wedden dat een soortgelijke actie, maar dan

Muslims love Holland (Plaatje:Spuyt12)

net zo weinig handen op elkaar zal krijgen. Zolang dat niet gebeurt voel ik weinig animo andersom wel mijn liefde te verklaren. En al zeker niet alleen maar om aan te geven dat ik het oneens ben met Wilders.

Sowieso is de kans dat ik een bepaalde geloofsgroep mijn liefde zal verklaren nihil. Maar dat maakt ook helemaal niet uit. Van mij mogen ze vinden wat ze vinden en doen wat ze doen, zolang ze mij en de Nederlandse samenleving maar niet mee lastig vallen door te proberen leefregels die ik ook zou moeten naleven op te leggen. Tolerantie heet dat. En ja, ik mag er graag eens tegenaan schoppen. Het is ook tolerantie als je als gelovige weet hoe je daar mee om moet gaan. Andersom kan ik er ook tegen als ik moet horen dat ik niet mag vloeken of dat ik naar de hel ga omdat ik niet geloof in de god van de persoon tegenover me.

Dus rot op met je stomme bumpersticker. Je hoeft niet van elke bevolkingsgroep te houden, je hoeft ze alleen maar te tolereren. En wat tolerantie betreft hebben de moslims nog een lange weg te gaan. Cartoontje, iemand?

 1. 5

  Ik zou het niet zo cru zeggen als Spuyt, maar zal zeker geen handtekening zetten onder iets dat ik van Moslims hou. Ik heb geen liefde voor welke geloofsgroep dan ook. Ik ben er ook niet voor om ze te gaan vervolgen of als excuses voor alle problemen in Nederland te gaan gebruiken, maar houden van gaat weer wat ver.

  Het geloof is voor mij irrelevant. Zo lang men zich aan de wet houd en mij niet stoort heb ik geen problemen met mensen, zodra ze dat respectievelijk niet en wel doen heb ik een probleem met het feit dat ze dit doen, en nog steeds niet zozeer met het geloof of welk club dan ook waar men eventueel toe behoord. Als de club waar men toe behoord het expliciet aan de mensen opdraagt heb ik er wel een probleem met die club. Maar “Moslims” of “Christenen”, etc. is niet meer een club, die noemer is te breed.

 2. 6

  Zo lang er niet staat ´ik hou van alle moslims´ (wie ze ook zijn en wat ze ook denken) en er geen ondertekeningsplicht is, maak je je imho onnodig druk, Spuyt. Zeker zo lang mensen ook ongefundeerd hun haat tegen moslims of ´de islam´ in het openbaar mogen uiten, is er geen enkele reden, waarom mensen dit niet zouden mogen roepen. Wat bedoel je trouwens in dit verband met geitenwollensokken? Alles wat niet hard en intolerant is, valt onder geitenwollensokken? Je probeert toch zeker niet om positieve geluiden over moslims monddood te maken en de initiatiefnemers te demoniseren?

  PS: Je schrijft het erg dicht bij elkaar, maar ik hoop eigenlijk, dat dit niet zo bedoelt: ergens tegen aan schoppen heeft niets met tolerantie te maken.

  PS2: de laatste vraag hoef je niet te beantwoorden. Ik heb al meer van je gelezen en geloof (amen) niet dat dat bij je past. Maar ik kon het niet nalaten de typische rechtse pavlov reactie eens om te draaien: roepen, dat je monddood gemaakt of gedemoniseerd wordt, voorkomt, dat je inhoudelijk hoeft te reageren.

 3. 8

  Je hebt niet goed/lang genoeg naar de banner van de site gekeken, die veranderd namelijk ook in Muslims Love Holland…

  Het shirt dat je kan kopen is er ook in die variant…

 4. 13

  Kan iemand me uitleggen wat hier precies rechts aan is?

  Of behoor je als links georiënteerd persoon dit soort kritiekloze initiatieven te steunen?

  Het is wederom het oude liedje. Of je bent een moslimknuffelaar, óf een Wilders-fan/rechts. Alles of niets.

  Dit soort initiatieven brengen, net als de retoriek van Wilders, de oplossing niet dichterbij. De site promoot indirect de status quo. ‘Het gaat prima met de moslims in Nederland’ straalt het uit. Nee, het gaat niet prima.
  Op allerlei vlakken moet een groot deel van de moslims hun houding en denkbeelden aanpassen om goed in de Nederlandse samenleving te kunnen passen.

  Is dat rechts? Of gewoon realistisch? Ik denk het laatste.

 5. 15

  @13: “Op allerlei vlakken moet een groot deel van de moslims hun houding en denkbeelden aanpassen om goed in de Nederlandse samenleving te kunnen passen”. Ik vind dat niet geheel realistisch, omdat je het woord moslims hier gebruikt en het probleem bij alle groepen allochtonen min of meer speelt (bij de een wat meer als bij de ander), niet alleen bij moslims. In Nederlandse enclaves in Canada en Australië heeft dat probleem ook heel lang gespeeld. Over 20 jaar hebben we hetzelfde probleem met groepen Polen hier, bijvoorbeeld. Dat kan nu al voorspeld worden, tenzij we eindelijk eens leren uit de lessen, die we nu moeten leren. Het feit dat de tekst van het initiatief alleen op moslims focust is trouwens voor mij ook de reden om niet te ondertekenen.

  Daarnaast zie ik de site het ook niet als een uiting van ´het gaat prima´. Ik zie de site slechts als een poging om de ruime meerderheid van de allochtonen, die zich zo goed mogelijk aan de samenleving aan proberen te passen, eens onder de aandacht te brengen en hen duidelijk te maken, dat het grootste deel van de autochtone bevolking ook niets moet hebben van de kleine groep extremisten onder ons, die alle allochtonen verantwoordelijk willen houden voor de woorden en daden van de extremisten aan hun kant. De slechte allochtonen komen dagelijks in het nieuws en de goeden worden daar mede voor verantwoordelijk gehouden. Af en toe kan het geen kwaad om die goeden eens te belonen. Al kun je het natuurlijk wel over het nut of effect van een campagne hebben. Deze campagne brengt misschien ´de oplossing´ niet dichterbij, maar om deze campagne op één lijn te zetten met de retoriek van Geert gaat mij te ver. Want deze campagne werkt imho de oplossing ook niet tegen, hetgeen je, weer imho, van de retoriek van Geert niet kunt zeggen. Die vergroot de problematiek alleen maar, doordat ook de goeden worden aangesproken en verantwoordelijk worden gemaakt voor de de slechten.

 6. 16

  @15: Bij de groep moslims zijn de problemen wel wat groter dan bij andere allochtone groepen. Dat ontkennen is precies hetzelfde doen als de “alles komt door de moslims”-roepers. Je generaliseert een kant op.

  Inderdaad, de meerderheid zorgt niet voor problemen. Dat gezegd hebbende is het ook wel duidelijk dat een veel groter percentage moslims (of zichzelf zo noemende) mensen problemen veroorzaken dan gemiddeld.

  Dat één kant op generaliseren doen zowel Wilders als deze site. Er staat werkelijk geen kritisch woord op over moslims. En dat weerspiegelt de realiteit niet.

  En ja, Wilders is erger omdat hij de oplossing waarschijnlijk (denk ik) juist verder weg brengt. Maar dat maakt dit initiatief niet “goed”, hoogstens minder slecht.

 7. 18

  Dank je, iamzero. Dit artikel is ook niet scherp bedoeld, maar om een discussie aan te zwengelen.

  Het is echter wel iets dat volgens mij onderbelicht is: er is een alternatief dat tussen demonireren en knuffelen inligt. Dat dat voor een groot denker als jij een open deur is neem ik daarmee maar voor lief. Mijn verontschuldigingen.

 8. 19

  Houden van een hele groep (en dan nog een met een ideologie die me niet bevalt), dat lijkt me niet alleen onmogelijk, maar ook nog eens ongewenst.

  Ik houd van mijn naasten als van mijzelf, maar naasten, dat zijn dus mensen die van mij houden zoals ik van mezelf. Verder moest het maar niet gaan.

  Overigens, een bumpersticker aangaande idiote initiatieven (I hate mensen die me van alle andere willen laten houden oid), dat lijkt me dan wel weer wat. Niet dat ik die op mijn bumper zou plakken, daarvoor houd ik weer te veel van mijn auto.

 9. 20

  Sommige mensen zijn leuk, anderen niet. Of ze nou moslim zijn, christen, niet gelovig, of wat dan ook.

  Door en masse van moslims te houden, doe je ze geen recht. Hou van mensen, respecteer ze als als individu, onafhankelijk van hun levensovertuiging. Volgens mij is dat een veel betere manier om onrust in de samenleving weg te nemen.

 10. 21

  Ik kan me goed vinden in wat Wim de Jonge zegt. Maar…een geluid tegen al die anti-moslim-leuzen is denk ik nodig. Al is het maar om te laten weten dat er mensen zijn die wel van de medemens houden, wat voor geloof, kleur, gordijnen of schoenmaat ze ook hebben! Wat ik erg mis is de dialoog; er wordt door Wilders gegild dat de Koran verboden moet worden, de andere hoek gilt dat het een schande is. Maar praten met de ander: wat stoort je nu het meest, waar heb je last van? dat gebeurt nauwelijks. Ik heb last van een jongen die vlak langs mijn deur over de stoep scheurt. Niet van een moslim jongen of witte Tokkie-jongen. Nee, dat scheuren moet afgelopen zijn. En mensen op hun gedrag en niet op hun schoenmaat aanspreken lijkt mij eerlijker en nuttiger.

 11. 23

  @22: So what, dirkpieter? Wil je hiermee iets zeggen? Waren bovenstaande reacties niet kritisch genoeg op dat sticker-initiatief? Weer tijd voor een gezond hollandsch stukje moslimbashen?
  Wat een zinloze types komen hier af en toe langs, zeg…

 12. 25

  @16: “Dat één kant op generaliseren doen zowel Wilders als deze site. Er staat werkelijk geen kritisch woord op over moslims. En dat weerspiegelt de realiteit niet”.

  Met ´deze site´ bedoel je vast de ´holland loves muslims´ v.v. site, en niet GC ;)

  Allereerst wil ik opmerken, dat de site in kwestie een site is, die speciaal in is gericht om moslims op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat wordt imho op een redelijk neutrale manier gedaan. Natuurlijk staan er op die site zelf geen slechte verhalen over moslims of de islam, want dan breng je de goede moslims niet positief in het nieuws. dat is strijdig met het doel van de site.

  Wanneer je dus wil weten, of de makers van de site geen enkel kritisch woord over moslims of de islam tolereren, moet je naar de site van die makers zelf gaan (eutopia). En dan vind je daar best wel kritische stukken, zoals deze bijvoorbeeld, waar ze verder gaan dan de rechter in de veroordeling van islamitisch terrorisme in Nederland.

  Het stuk begint met de woorden:
  “De vrijheidsdenkers moeten de rijen sluiten: alle steun aan Ayaan Hirsi Ali. Wie met dreiging en terreur de mond wordt gesnoerd, ondervindt een van de vernederendste ervaringen die een mens kan overkomen. Ik en andere ballingen weten dit uit eigen ervaring. Het is een hoog goed van de democratie dat ieder zijn mening kan articuleren”.

  Of wat dacht je van deze passage uit een ander stuk: “Maar het moet nu gezegd en ik zeg het diep uit mijn hart en met veel verdriet, uit een onvrij Iran, waar elk dag weer een intellectueel, journalist of weblogger of artiest wordt opgepakt: “De moord op van Gogh is een dieptrieste gebeurtenis voor Nederland, maar ook voor alle vrijheidstrijders, wereldwijd.” De schrijver van dit stuk bevindt zich op dat moment in Iran en moet dit iedere dag weer aanhoren.

  Dat zijn imho toch redelijk kritische geluiden van een van de makers van ´deze site´.

 13. 26

  @22: ja en? In 1988 ging in Frankrijk nog een bioscoop in vlammen op, die de ´Last temptaion of christ´ wilde vertonen. Je wil ons vast wel vertellen, waar je toen allemaal hebt rondgebazuind waarom katholieken lastig zijn. De film werd door het Vaticaan ook verboden en gristelijk Nederland heeft zich daar ook sterk voor gemaakt, zonder verder tot geweld op te roepen of geweld te plegen (maar dat doen de moslims in jouw link ook niet).

  Zie hier

 14. 27

  @22, Ja vervelend die Moslims die geweldloos via een petitie proberen iets wat belangrijk voor ze is voor elkaar te krijgen, en als de petitie het niet haalt (wat ze gelukkig niet doet – want het is een onzin petitie) ondernemen ze geen gewelddadige stappen maar zullen ze zich er schoorvoetend bij neer (moeten) leggen. Schande! Dat zoiets zoiets kan en mag in onze maatschappij!

 15. 29

  ik ben het officieel zat met al dat politiek correcte gelul.”ik hou van iedereen”,”holland loves moslims” jaja, samen kunnen we allemaal vriendjes zijn. rot toch op man! is er echt iemand naief genoeg om te denken dat moslims zich zullen/willen/kunnen aanpassen?vergeet het! en je kunt het ze niet eens kwalijk nemen dat ze vechten om hun cultuur te laten domineren. Je kunt het de hollanders wel kwalijk nemen dat ze zichzelf suf hebben geslagen met ranzige linkse politieke correctheid en nu over zich heen laten lopen.De menselijke geschiedenis zit vol met gevechten voor het behoud van landen/culturen.maar wij kunnen dat nu zeker door gezellig te babbelen en knuffelen?Het lijkt alsof hollanders niet genoeg haar op hun zak hebben om op te staan voor het “vaderland” maar constant zichzelf onderdrukt met angst om discriminerend te zijn ofzo. In de huiskamers hebben we grote meningen maar in het openbaar houden we allemaal van elkaar en gaan we straks lolly’s eten en met zn alle rondjes op de draaimolen,whiiiii!……..bitches!

 16. 31

  @29: “De menselijke geschiedenis zit vol met gevechten voor het behoud van landen/culturen.maar wij kunnen dat nu zeker door gezellig te babbelen en knuffelen?”. Ja, dat noemen we evolutie. Als ons parlement zou bestaan uit mensen, die elkaar de koppen in zouden slaan, zou er geen parlementaire democratie of vrijheid van meningsuiting zijn. Het feit dat jij liever in de middeleeuwen leeft, betekent niet dat iedereen daar zo over denkt.

  “In de huiskamers hebben we grote meningen maar in het openbaar houden we allemaal van elkaar”… Dream on, bearded lady. De fabel van de zwijgende meerderheid.

 17. 34

  @31:Sorry maar laat het eve duidelijk zijn dat ik absoluut niet bedoel dat we nu met zn alle op de vuist moeten. In 2008 zouden we dat inderdaad met woorden uit moeten vechten! maar als de enige woorden slap gelul zijn gebeurt er als nog nix productiefs.Is het enige alternatief voor gezelly babbele en knuffele elkaar de koppen in slaan?. Is hardere taal en daad kracht in een regering gelijk middeleeuws? ik weet het niet hoor pedro.Ik ben ook nie voor nazi achtige omstandigheden maar je moet het toch met me eens zijn dat ondanks het gezelly gebabbel en geknuffel het er niet echt gezelliger op is geworden in NL.

  “Als ons parlement zou bestaan uit mensen, die elkaar de koppen in zouden slaan, zou er geen parlementaire democratie of vrijheid van meningsuiting zijn.” helemaal mee eens! maar zoals je vast weet staat democatie en vrijheid van meningsuiting bij de groep in kwestie niet zo heel hoog op de “belangerijke dingen” lijst.

  Ik zeg: Nederland, love it or leave it!

 18. 35

  @ 34:

  Jij bent vast zo’n type die “de dingen bij de naam wil noemen”.

  “… maar zoals je vast weet staat democatie en vrijheid van meningsuiting bij de groep in kwestie niet zo heel hoog op de “belangerijke dingen” lijst.”

  Leg eens uit. De miljoen moslims in NL (“de groep in kwestie”) vinden democratie en vrijheid van meningsuiting niet belangrijk ?

  Zo ja, hoe weet je dat ? Ken je alle miljoen moslims ? Of herhaal je gewoon als een kip zonder kop wat in sommige kringen wordt beweerd ?

  We zijn al sinds 2001 “hardere” taal aan t bezigen en ’t doet geen drol. We hebben zelfs LPF en Verdonk in de regering gehad. Ik durf zelfs te stellen dat het erger is geworden.

 19. 36

  @34: “je moet het toch met me eens zijn dat ondanks het gezelly gebabbel en geknuffel het er niet echt gezelliger op is geworden in NL”. Dat ben ik dus niet met je eens. Maar uit jouw eigen bijdrage snap ik, dat jij liever niet babbelt en knuffelt, omdat je dat niet gezellig vindt? Dan vind ik het vreemd, dat je het nu niet gezelliger vind dan vroeger.

  @35: jos, je moet de zaken niet anders voorstellen dan ze zijn. De groep in kwestie, in de zin waar de dame met de baard aan refereert, is de groep van de parlementariërs, bij democratie en vrijheid van meningsuiting niet hoog op de belangrijke dingen lijst staan. En daar heeft ze gelijk in. Sinds LPF en de groep Wilders (en misschien ook wel SP) staan dat soort zaken minder hoog op de lijst van de 2e kamer dan vroeger.

 20. 37

  @ 36:

  Ik weet niet wie de “groep in kwestie” is. Niet helemaal duidelijk uit de context. Maar in n draadje over “Muslims” …

  Wellicht dat de vrouw met de baard ons wijzer gaat maken.

 21. 38

  @35 :”… maar zoals je vast weet staat democatie en vrijheid van meningsuiting bij de groep in kwestie niet zo heel hoog op de “belangerijke dingen” lijst.”

  Leg eens uit. De miljoen moslims in NL (“de groep in kwestie”) vinden democratie en vrijheid van meningsuiting niet belangrijk ?

  Zo ja, hoe weet je dat ? Ken je alle miljoen moslims ? Of herhaal je gewoon als een kip zonder kop wat in sommige kringen wordt beweerd ?

  Peilingen bevestigen dat de meerderheid van moslims de invoer van de sharia wet graag zien gebeurern. Dat moet ook anders zouden ze geen goede moslims zijn. En ik wil jou met liefde uit de droom helpen: De sharia wet is niet democratisch en gunt alle ongelovige,joden en homo’s een snelle dood! sorry meneer jos, maar het is dit soort “iedereen houd van iedereen” gelul waar ik kritiek op heb! doen alsof problemen er niet zijn lost nix op!

  @36: Ik vind knuffelen bere gezellig, maar als niemand terug knuffelt vraag ik me af waarom ik ook al weer aan het knuffele ben? voor de sport, voor de fun , of probeer ik iets te bewijzen?
  hmmm….wat vind jij?

 22. 39

  Jos en Pedro, ik heb een eerlijke vraag aan jullie. Jullie lijken mij slimme mannen dus antwoord dit voor mij;

  Hoe kan ik als lesbische,joodse vrouw van moslims houden?

  Ik wil het graag maar het lukt mij moeilijk.help mij met mijn gevecht om lesbische,joodse vrouw te blijven. Das voor mij als minderheid heel belangerijk maar tenopzichte van moslims zou moeilijk dat het haast onmogelijk lijkt.help!

 23. 40

  “Ik wil het graag maar het lukt mij moeilijk.help mij met mijn gevecht om lesbische,joodse vrouw te blijven. Das voor mij als minderheid heel belangrijk maar tenopzichte van moslims zou moeilijk dat het haast onmogelijk lijkt.help!”

  ik bedoel natuurlijk help mij om tolerant te blijven, daar heb ik moeite mee ten opzichte van “de groep in kwestie”.

 24. 41

  @39: Als lesbische joodse vrouw weet je vast wel, dat homofilie in het jodendom officieel verboden is. Als je je als lesbische joodse vrouw dus af vraagt, hoe je van moslims kunt houden, is het antwoord simpel: op precies dezelfde manier waarop je van je joodse medemensen houdt (of niet). Je moet onderscheid maken tussen homohaters en gelovigen.

  Ik snap best, dat je het vervelend vind, al homoseksuelen lastig gevallen worden door jongeren, die zelf blijkbaar met hun seksualiteit worstelen en zich bij het verantwoorden van hun belachelijke daden op teksten uit een oud boek beroepen, maar ik vraag me af, waarom je daarbij onderscheid wil maken tussen jongeren, die zich daarbij op teksten uit de Koran beroepen, en jongeren, die de Torah of de Bijbel als leidraad nemen.

  En als homoseksueel weet je toch ook wel, dat er dit jaar ook al veel homoseksuelen in elkaar zijn geslagen door militairen?

  @38: waarom beantwoord je mijn vraag niet gewoon? Het is immers fijn, dat je van knuffelen (babbelen ook?) houdt, maar je hebt daar kritiek op. Je wil dat er hardere taal uitgeslagen wordt en daadkracht getoond wordt. Als je van babbelen en knuffelen houdt is het er in Nederland de laatste jaren niet gezelliger op geworden, want er wordt hardere taal uitgeslagen en er wordt steeds meer daadkracht ten toon gespreid. Als jij dus werkelijk van knuffelen en babbelen houdt, wat bedoel je dan met je opmerking: “dat ondanks het gezelly gebabbel en geknuffel het er niet echt gezelliger op is geworden in NL”. Je spreekt jezelf tegen. Gezelly babbelen en knuffelen maakt het gezelliger, of het maakt het niet gezelliger. Je kunt niet alletwee tegelijk beweren.

  “Peilingen bevestigen dat de meerderheid van moslims de invoer van de sharia wet graag zien gebeurern”. Ik wil je best geloven, maar helaas ben ik een ongelovige Thomas. Ik heb nog nooit van onafhankelijke onderzoeken gehoord, die dat bewijzen. Ik daag je uit, om daar het bewijs van te leveren dus. Niet een bewijs, dat ze er als moslims geen bezwaar tegen hebben dus, maar dat ze het echt willen. En ook geen bewijs, dat een kleine groep fundamentalistische moslims dat wil, want dat is niet je bewering.

  “En ik wil jou met liefde uit de droom helpen: De sharia wet is niet democratisch en gunt alle ongelovige,joden en homo’s een snelle dood!”. Geen enkele wet is democratisch, ze worden hooguit democratisch vastgesteld. Daarna is iedere wet hiërarchisch: iedereen moet zich er aan houden en er is geen inspraak meer mogelijk (behalve in Italië misschien). Maar het tweede deel van je zin is aantoonbare nonsens. In het Verdrag van Medina uit het jaar 1 van de islamitische jaartelling staat al direct iets heel anders vermeld. Je mag natuurlijk best proberen te bewijzen, dat je stelling wel waar is, maar dan een volgende keer graag wel met bronvermelding (een herhaling van iets wat je ooit ergens gehoord hebt is geen bewijs).

 25. 42

  Pedro, ze had ’t dus wél over moslims … klinkt verward en labiel allemaal, blinde haat en/of angst ? Prima reactie van jouw kant.

  Lesbische joodse vrouw, beterschap ! Tip: ga met moslims in gesprek. Je zult zien dat het nét mensen zijn, met goede en slechte ertussen. Moslims zijn niet voorgeprogrammeerd om flikkers, potten en joden te doden.

 26. 43

  Tja, waarschijnlijk heb je gelijk. En iedereen zou zo slim en in contolle van hun emoties als jij moeten zijn.
  Ik weet alleen dat ik bang ben voor waar we heen gaan.Er lijkt geen omme keer te zijn aan alle groeiende haat tegen alles waar ik voor sta. Ik weet dat terug haten niet goed is maar ik ben ook maar mens. Mischien moet ik wel gewoon verhuizen…..

 27. 44

  @43: Klasse, girlwithbeard. En een zekere angst hebben we allemaal, zeker als we naar de ontwikkelingen van de laatste jaren kijken. Angst is ook een van de grootste drijfveren achter de wandaden van die kleine groep tuig, die de gemoederen zo vaak bezig houdt. Het zijn verschrikkelijk stoere jongens in een groep, maar als je ze alleen tegenkomt, blijft er niets van over en blijken ze vaak veel onzekerder dan je zelf.

  Heel goed is het ook, dat je zegt, dat terug haten niet goed is. Probeer dat ook te vermijden. Haat het tuig, maar haat niet alle moslims, omdat vandaag de dag een te groot van het tuig in onze maatschappij uit allochtone kringen komen, die doorgaans met de islam geassocieerd worden. Bedenk je, dat het probleem onder Antilliaanse jongeren met een even christelijke achtergrond als Marokkaanse jongeren moslim zijn, even groot is. Verlaag je niet tot dat niveau, want dat verergert het probleem alleen maar. En verhuis aljeblieft ook niet. Straks blijven alleen de haters over. We hebben ook mensen nodig, die hun emoties af en toe uiten (ik mag dan ´slim en in controle van mijn emoties´ zijn, maar hou daar misschien niet altijd voldoende rekening mee), maar die ook in staat zijn dat te kunnen relativeren.

 28. 45

  Wat mij nou eigenlijk opvalt is dat als je kritiek hebt op de islam (gesproken woord of cartoon) dat er dan duizenden zoniet ontelbare moslims gaan demonstreren, brandstichten, moorden, enz… in de naam van hun God en dat er een fatwa wordt afgekondigd over je. En ik heb nog NOOIT een massale tegen demonstratie gezien van moslims die het hier niet mee eens zijn.
  Hmmmm toch wel vreemd lijkt mij…

  Hou mij te goede, ik ben tegen welke godsdienst dan ook. Of het nou moslims, christenen, het joodse geloof of wat dan ook zijn. Maar kom aub niet met een “knuffel je naaste moslim” site aan.

  Iedereen is voor mij gelijk met welke overtuiging dan ook maar respecteer mij en ik zal jou ook respecteren…

 29. 47

  Een absurde website, we loves moslims, zoals altijd weer de omgekeerde wereld.

  Het had een site moeten zijn vanuit de moslims met we love holland.

  Ieder mag van mij hier wonen maar je wel aanpassen hiero, thuis en in de kerk of moskee kun je je geloof belijden maar de moslims uiten hun geloof te veel, nederland moet te veel aan gaan passen op dat geloof en dat kan en mag in mijn ogen niet.

  De fortis bank stopt met zijn spaarvarken omdat bepaalde groepen het een onrein dier vinden (moslims dus) ik vind dit te triest voor woorden en door dit soort dingen krijg je inderdaad een hekel aan de moslim groep, ze stellen nl te veel eisen en vinden hun geloof verheven boven andere.

  Je mag allah niet beledigen je mag geen cartoon tekenen over hun profeet, afijn je mag niks want dan komen er rellen enzo en zelfs moorden!! dat wij dat nou eenmaal doen in de westerse wereld over alles en iedereen moeten ze maar eens gaan accepteren en zo niet ga dan wonen in een land waar je wel je geloof op jou manier kan leven.

  Maar dat doen ze niet want in de islamitische landen is het allemaal niet best, jammer dat als we zo doorgaan het hier ook zo gaat worden,
  Mensen komen naar nederland omdat het hier goed is vervolgens gaan ze het hier een beetje verpesten en niemand mag zeggen dat het vnl aan onze allochtone medemens ligt, 80% van onse bajes klanten is allochtoon, in de meeste gevallen van steekpartijen op scholen zijn het allochtonen, niet dat de autochtonen jeugd zulke lieverdjes zijn maar de feiten spreken voor zich.

  Het word tijd dat nederland hier iets aan gaat doen, dat nederland een land word waar iedereen veilig kan wonen, alochtonen en autochtonen.
  En waar iedereen zich aan dezelfde regels moet gaan houden, kerk en staat gescheiden en iedereen zijn geloof mag beleven zonder daar andere mee lastig te vallen.

 30. 48

  Volgens mij is de enige reden dat de toonzetting nu harder is dan in vorige eeuw, het simpele feit dat iedereen met een ongenuanceerde mening deze kan ventileren op het internet. Elk dropje kan een webstek in elkaar flansen met meningen en iedereen, ongeacht rang of stand kan ineens aan een discussie meedoen.

  Maar zijn de meningen over elkaar daadwerkelijk veranderd. Ik geloof dat niet zo, het is alleen veel zichtbaarder geworden en nu komen ook de ruwe meningen boven die tot voor kort altijd zorgvuldig gefilterd werden.

  Kan me wel vinden in dit stukje van Spuyt12. Niet meteen janken, we staan per slot van rekening niet bekend om onze gepolijste omgangsvormen, maar eerder om ons recht-toe-recht-aan botheid. En daar heb ik geen problemen mee.

 31. 49

  Het is ook niet meer iets wat je kan afdoen als een randverschijnsel dus niet meer dan logisch dat er meer reacties komen. Dat doorbreekt de “Gij zult niet discrimineren” mantra. Komen we weer tot gezonde relaties.

 32. 51

  @50 kom op zeg… er zijn belangrijkere dingen te doen…

  Inderdaad, zoals reageren op weblogs terwijl je eigenlijk helemaal niks te zeggen hebt.

  Oeps, nu doe ik het zelf ook.

 33. 52

  En of er belangrijkere dingen zijn te doen! Huiswerk Nederlands bijvoorbeeld.

  Als je dit topic niet had opgerakeld, hadden we er niet meer naar hoeven kijken. Kortom, een slag in de lucht…