Helemaal niets, mijn regenton loopt veelvuldig over. Vanavond koffie van gesmolten sneeuw. Ik heb geen behoefte aan FIJI water.
#2
larie
Klinkt wat negatief maar is niet zo bedoeld @Steeph.
Woonde eens in Ghana..regen valt..straten(sort of dan) blank..volgende dag heet..geen kranen..behoefte alom naar water en mijn slimme buurman die de regen had opgevangen had aan het eind van de dag een goed gevulde beurs…lazy buggers zei ie..gelukkig maar want ik leef ervan…zal die man nooit vergeten.
Die verhalen over gebrek aan zoet water heb ik nooit gesnapt, zelfs niet na vier jaar college over waterhuishouding.
#3
Steeph
@larie: We hebben hier thuis ook vier regentonnen!
En er komen er nog twee bij. Natte winters en droge warme zomers komen onze kant op. Dus bufferen. Zeker als je een grote tuin hebt.
#4
larie
Das mooi, regen smaakt. Ik heb het opgevangen water een tijdje over een kolom van een gaschromatograaf gegooid..prima de luxe, behalve bij sterke zuidenwind, Sahara rommel erin. De zuurtegraad is niet zo zuur zoals in vroegere tijden gesuggereerd.
Elke regenbui smaakt anders, best wel vreemd.
Mijn punt is dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van wat de natuur ons biedt, de mensheid is druk bezig er een rotzooi van te maken en doof en blind te zijn van het goede, zeg maar, zoals regen.
Ik kom wat zurig over lately merk ik, kwestie van benadering maar niet de essentie.
#5
larie
Beetje offtopic maar niet helemaal, sneeuwvlokken hebben kwadratische polynome structuur, eigenlijk zijn het Mandelbrots pur sang.
Reacties (5)
Helemaal niets, mijn regenton loopt veelvuldig over. Vanavond koffie van gesmolten sneeuw. Ik heb geen behoefte aan FIJI water.
Klinkt wat negatief maar is niet zo bedoeld @Steeph.
Woonde eens in Ghana..regen valt..straten(sort of dan) blank..volgende dag heet..geen kranen..behoefte alom naar water en mijn slimme buurman die de regen had opgevangen had aan het eind van de dag een goed gevulde beurs…lazy buggers zei ie..gelukkig maar want ik leef ervan…zal die man nooit vergeten.
Die verhalen over gebrek aan zoet water heb ik nooit gesnapt, zelfs niet na vier jaar college over waterhuishouding.
@larie: We hebben hier thuis ook vier regentonnen!
En er komen er nog twee bij. Natte winters en droge warme zomers komen onze kant op. Dus bufferen. Zeker als je een grote tuin hebt.
Das mooi, regen smaakt. Ik heb het opgevangen water een tijdje over een kolom van een gaschromatograaf gegooid..prima de luxe, behalve bij sterke zuidenwind, Sahara rommel erin. De zuurtegraad is niet zo zuur zoals in vroegere tijden gesuggereerd.
Elke regenbui smaakt anders, best wel vreemd.
Mijn punt is dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van wat de natuur ons biedt, de mensheid is druk bezig er een rotzooi van te maken en doof en blind te zijn van het goede, zeg maar, zoals regen.
Ik kom wat zurig over lately merk ik, kwestie van benadering maar niet de essentie.
Beetje offtopic maar niet helemaal, sneeuwvlokken hebben kwadratische polynome structuur, eigenlijk zijn het Mandelbrots pur sang.