Hoe krijg je de publieke omroep dood, les één

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Doe als staatssecretaris Medy van der Laan en verbied quizzen en andere spelletjes. En verminder het aantal publieke netten van drie naar twee.

Les twee bestaat waarschijnlijk uit het verbieden van niet educatieve series en films. Stap drie is het schrappen van de twee overgebleven netten omdat er toch geen hond naar kijkt.

Reacties (2)

#1 Scalpel

Ik vind dat de publieke omroep een smoet ophouden met de concurrentie aan te gaan met de commercielen. De publieke omroep heeft een publieke taak. Entertainment kan een middel zijn om die taak uit te voeren, echter nooit een doel op zich. Misschien is de hoeveelheid zendtijd die de publieke zenders “krijgen” te groot, maar als zij zich eens zouden bekommeren om de inhoud ipv de kijkcijfers, dan zou een discussie over legitimiteit van 3 publieke netten niet gevoerd hoeven worden.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Maar waarom dan een systeem in stand houden waar toch geen hond naar wil kijken? Is het dan niet beter de publieken totaal af te schaffen? Als er nergens naar gekeken wordt wil men ook niet adverteren. Een soort BBC beginnen dan maar? Eén net zonder reclame met alleen maar kunst, cultuur en kwaliteitsseries? Dat gaat mijns inziens ook niet werken.

  • Vorige discussie