1. 2

  Ja, een verhelderend colofonnetje zou wel op zijn plaats zijn.

  In dat 2e voorbeeld herken ik aardig wat dedain die (sommige) ambtenaren en (ook sommige!) diplomaten voor hun broodheren- en dames kunnen hebben.

  Maar heb me wel vermaakt op die site. Zetten ze er nou nog een goede verantwoording op (wie zitten er achter?) dan zou ik ‘m zo in mijn linklijst zetten.

 2. 5

  Dank voor de positieve reacties en aan steeph en Sargasso voor het linkje.

  Achter aandevoorzitter.nl zitten mensen die in hun dagelijks werk veel met de overheid in al haar verschijningsvormen te maken hebben. De satirische vorm die we gekozen hebben zorgt er, in onze beleving, voor dat we dit niet onder onze eigen naam willen doen. Niet dat we niet achter onze artikelen staan. Als je iemands werk/leven/mening scherp op de korrel neemt, dan verandert de interactie met ze. Bij een gewone blogpost is dat al zo, maar daar is het een mening. Als je iets satirisch schrijft, dan komt dat harder aan. Als wij de gedrgingen van een kamerlid beschrijven als die van een ‘ambulance chaser’ dan zal ze naar alle waarschijnlijkheid minder blij kijken de volgende keer dat we haar tegen komen. Het maakt dan niet uit of we politicus, ambtenaar, consultant, IT-er of stenograaf zijn.

  Anoniem zijn geeft ons vrijheid. De vrijheid willen we niet misbruiken. Het moet leuk blijven. Pittig mag het zijn, niet laag, goor of vernederend.