Hoe de naaktscanner te omzeilen

De full body scans waren nodig om de wereld veiliger te maken. Straling, privacy-wetgeving – we zetten het overboord om ons te wapenen tegen terroristen die vliegtuigen willen opblazen. De technologie, miljoenen waard, heeft echter één belangrijke flaw. De beelden van mensen die er door worden gescand, onthullen niet alles. De beelden zijn wit tegen een zwarte achtergrond en daar maakt journalist/ingenieur/reiziger Jonathan Corbett (TSA Out of Our Pants)handig gebruik van. Hij plakt zijn contrabande aan de zijkant van zijn shirt. En loopt vervolgens, tot twee keer toe op twee verschillende Amerikaanse vliegvelden, door de poortjes. Tec journalism avant la lettre. Goed werk, helder uitgelegd, overtuigend gebracht. Zie video naar de doorlees.

 1. 1

  Het gevolg zal waarschijnlijk niet zijn dat de dingen afgeschaft worden, maar dat iedereen een rondje mag gaan draaien door de scanner en de rijen nog langer worden. Want veiligheid gaat voor alles!

 2. 3

  Misschien hebben ze het wel gezien maar die kleine sigarettendoos (of wat was het eigenlijk) als ongevaarlijk getaxeerd. Ik ben niet overtuigd van deze reportage.

  Doe nou eens een echt pistool en loop dan door de scanner.

 3. 4

  Aanvullend (misschien al eens gezegd): dag-in-dag-uit real time via een beeldscherm controleren van honderden passagiers vereist van een beveiligingsbeambte een bovenmenselijke concentratie die m.i. nauwelijks vol te houden is. Laat staan een volledige werkdag…2 uur aan 1 stuk lijkt me al een opgave. En dan aflossing (x 12, want 24/7 passagiers)?

 4. 5

  Maar licht verstandelijk gehandicapten en mensen met autistische storingen kunnen bijzonder goed geschikt zijn om deze monitoren in de gaten tet houden.
  En als je foto’s van TSA medewerkers ziet dan hanteren ze daar al een dergelijke policy.