1. 5

  Nou, volgens mij wilde hij gewoon een middagje rustig gaan vissen maar is hij van de steiger gedonderd. En nu heeft hij het koud. Niemand weet dat hij onder die steiger staat. En hij kan niet op eigen kracht weer naar boven klimmen. Het begint al donker te worden. Is er nog hoop? Ik denk het niet. Is het een metafoor? Wie zal het zeggen..

 2. 6

  Hij staat gewoon rustig onder de brug te wachten tot de onrust van de verkiezingen weer voorbij is. Helaas ziet hij niet dat het onderbuikwater van het Blang inmiddels flink aan het stijgen is.

 3. 9

  Werkelijk waar, onder een steiger dat zijn de rustigste plekjes op aarde. Als kind zwom ik altijd graag onder steigers, je was dan even helemaal onzichtbaar voor iedereen.

 4. 11

  Tja man, potvolblomme, hij is prachtig tekenaar/gronikeur. Heeft toch ook iets sereens in tegenstelling tot mijn eerste gedachte..een scene uit een of andere “vietnam”film waarna ik besloot de rest niet te zien en vanaf dat moment een pallisanderoptrekje te gaan bewonen. Deze meneer toont de spanning van sereen.

 5. 12

  Hmm,..tis niet het hok uit ”The Deerhunter” waar de Vietnamezen hun gevangenen opsloten.
  Misschien staat deze gewoon te wachten tottie beter komt,…armpjes over mekaar,.. kalmpjes aan. Kan,.. maar zou daar niet té lang blijven staan,..anders lopen de kaplaarzen vol…

 6. 14

  Hmm,..Larie,..comments #11 en 12 zijn bijna identiek. Zie ik opeens. Had het laatst hier al een keer eerder…

  Zit er in je nieuwste Mac soms een chip met ”sublimale manipulatie”?
  Of is in de stokoude computer in die spelonk onder je huis van waaruit je reaguurde onder het schijnsel van een zaklantaren een soort van zelfdenkend nano- technologisch organisme gaan nestelen…..

 7. 15

  Niets nieuws onder de zon

  Lucht en leegte, zegt Prediker,
  lucht en leegte, alles is leegte.

  Welk voordeel heeft de mens van alles wat hij heeft verworven,
  al zijn moeizaam gezwoeg onder de zon?
  Generaties gaan, generaties komen,
  maar de aarde blijft altijd bestaan.
  De zon komt op, de zon gaat onder,
  en altijd snelt ze naar de plaats waar ze weer op zal gaan.
  De wind waait naar het zuiden,
  dan draait hij naar het noorden.
  Hij draait en waait en draait,
  en al draaiend waait de wind weer terug.
  Alle rivieren stromen naar de zee,
  toch raakt de zee niet vol.
  De rivieren keren om,
  ze gaan weer naar de plaats vanwaar ze komen,
  en beginnen weer opnieuw te stromen.
  Alles is vermoeiend,
  zozeer dat er geen woorden voor te vinden zijn.
  De ogen van een mens kijken, en vinden geen rust,
  zijn oren horen, en ze blijven horen.
  Wat er was, zal er altijd weer zijn,
  wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan.
  Er is niets nieuws onder de zon.
  Wanneer men van iets zegt: ‘Kijk, iets nieuws,’
  dan is het altijd iets dat er sinds langvervlogen tijden is geweest.
  De vroegere generaties zijn vergeten,
  en ook de komende zullen weer worden vergeten.

  Prediker, in de nieuwe bijbelvertaling (Nederlands Bijbelgenootschap, 2004). Ja, hier moeten we natuurlijk meteen aan Nescio denken. Nee, ook Nescio was ‘niets nieuws onder de zon’. Ik heb de passage overigens overgenomen uit: Grunbergbijbel: Arnon Grunberg leest het Boek der Boeken, 2005. Een nieuw boek!

 8. 18

  YP14: Kweenie,..maar nano’s, daar zeg me me wat. Soms, vaak zelfs, bekruip me het het gevoel dat Zogenaamde aktievoerders (zeg greenpeace) een beetje achter de feiten aanlopen of moet ik marcheren zeggen?. Wat ik weet en zag van nano’s zal in de nabije toekomst ethische, politieke en sociale gevolgen hebben die niet zijn te overzien. Dan maar weer eens liever velden van gewassen vernielen die wellicht de honger kunnen stillen in de wereld…grrrr. (sorry Crachat maar de schets blijft bij herzien nog even indrukwekkend)

 9. 19

  Dank mensen alweer voor de fraaie comments.
  Bij deze was het m’n bedoeling het Verbergen weer te geven. En of ‘to hide’ iets met ‘huid’ te maken heeft, ethymologisch, visueel, poëtisch.

  Grafisch gesproken kwam het idee van de film ‘Idi I Smotry’. Dat is een film van Klimow die u moet gezien hebben voor u sterft.

  En Snopo: jammer (of gelukkig genoeg) wellen ideeën spontaan op, het is een vrijheid die ik me op Sargasso schaamteloos toeëigen. Oopaloo is tot nader order CLOSED, maar wie weet strax, binnen een jaar?