Het Noorden is onzichtbaar

Er begint zich een kleine trend af te tekenen in Noord-Nederland. Lokale politici denken nog net een graantje mee te pikken van de komkommertijd. Zowel in Leeuwarden als in Groningen maken raadsleden zich druk om een groot maatschappelijk probleem in hun gemeente: we zijn niet goed zichtbaar. Ehm…, op Google Earth.

Ter illustratie heb ik hier links een screenshot geplaatst van de woonplaats van VVD-er Remco van Kouwenhoven, te weten Groningen. Daaronder heb ik een screenshot geplaatst van mijn eigen huis op een niet nader te benoemen locatie in het Westen des lands, uiteraard onherkenbaar gemaakt voor eventuele terroristen, stalkers of andere geïnteresseerden. Ik moet inderdaad toegeven dat ik van binnen meehuil met Remco. Hoe moet het zo toch verder met het Noorden?!?

Kom op raadsleden in Dantumadeel, Ferwerderadeel, Ten Boer en Slochteren: sluit je aan bij Remco en Sybren. Kom in opstand tegen het college van burgemeester en wethouders. Eis scherpe foto´s op Google Earth!

 1. 1

  Nou nou, druk maken? Ze loggen er een stukkie over. Niks mis mee toch? Dit heeft toch weinig met hun politieke functie te maken? Of heb ik de overdrijvingsalert in je stukje gemist ;-)

 2. 3

  Ik woon in de stad van Remco en het is in de Groningse media geen issue.

  Het ging er om dat Groningen als ICT-stad niet op Google Earth stond en Assen als kleine provincie hoofdstad wel. Wat dit met komkommertijd te maken heeft weet ik niet en de berichtgeving deugt ook niet.

 3. 4

  @1: Remco Kouwenhoven zegt zelf op zijn weblog: ?Volgens mij hoog tijd dat ook Groningen bij Google aan de bel trekt.? Dat noem ik druk maken (als Groninger!).

  @ 3: Tja. Laat ik Remco Kouwenhoven zelf citeren:

  ‘Tjonge, wie had ooit gedacht dat zo?n onbeduidend weblog berichtje tot zoveel reacties zou kunnen leiden. Vandaag diverse landelijke redacties aan de lijn gehad die aandacht aan dit onderwerp willen bestenden. Een enkele daarvan was overigens zo eerlijk om erbij te zeggen dat het komkommertijd is.’