Het MaxiWimLex-café is geopend

Het nieuwe prinsesje heet Ariane. Oranje..ahum-gezind als wij zijn, kunt u hier gezellig met uw kopje thee meekeuvelen. De Oranjekoek mag op tafel en de oranjebitter ingeschonken. Geeft u de Wilhelmina-pepermuntjes ook even door?

U kunt helemaal loos gaan met uw reacties op de naam, of felicitaties, verwensingen, lofzangen. Zegt u het maar, want wij houden van het vrije woord. We roepen u wel op om het een beetje gezellig te houden vandaag. Houdt uw oranje kopje en schotel stevig vast: het is vandaag tenslotte Vrijdag de 13e!

Om een beetje in de stemming te komen: de laatste café-roddel die ik zelf hoorde was speculatie over het toeval van drie dochters met een voorletter A. AAA staat namelijk voor Argentijnse Anti-communistische Alliantie, volgens Wikipedia een extreem-rechts doodseskader ten tijde van het Videla-regime. U weet wel, waar de vader van Máxima onderdeel van uitmaakte. Maar goed, dit zal wel toeval zijn op deze datum.

Update (Spuyt12): In het kader van de onvermijdelijke dubbelpost hier mijn stukje dat net iets later verscheen:

ArianeZojuist is de naam van de nieuwe telg van ons koningshuis gelanceerd: Ariane.

De overige namen luiden: Wilhelmina Máxima Inez.

We hopen dat het haar beter gaat dan de Ariane-raket, welke nog wel eens wil ontploffen en/of neerstorten.

 1. 2

  Stortte de Ariane 5 niet neer omdat haar eigen software in meters rekende terwijl de geïmplementeerde software van de Ariane 4 rekende met feet/inches?
  Het lieve nieuwe prinsesje hoeft haar hoofdje hier niet over te breken, met haar maxima-uitkering kan ze misschien iets gaan betekenen voor het imago van haar collega’tjes met een minima-uitkerinkjes.

 2. 3

  De roepnaam is volgens Trouw Ariana (begint met a, 6 letters, alleen de ‘ia’ is verschoven). Typ voor de gein eens ariana.nl in je browser. Ariane.nl is – heel toepasselijk – een ICT bedrijf.

 3. 8

  @2 nee, jij bent in de war met een Mars Orbiter van de NASA.

  Ariane 5 crashte doordat de zijwaartse snelheid groter was dan waarmee in de (oude) software van de Ariane 4 rekening was gehouden. Effectief kwam het erop neer dat er een integer overflow plaatsvond (een 64 bits getal past niet in een 16 bits plaats). Dus ook een bug in de software, maar had niets te maken met conversie van feet/inches naar meters.

 4. 11

  @9 het zou bijzonder vreemd zijn als het wel zo was. Ariane is een Europees project, en in Europa doen we eigenlijk allemaal mee met het metrisch stelsel (zelfs de Britten, hoewel niet van harte). De reden dat NASA dit probleem wel heeft is, geloof ik, dat men daar ‘officieel’ metrisch gebruikt (in engineering) maar dat dat zeker niet de vaste gewoonte is voor de meeste engineers daar. Tenminste, zo is het mij ooit eens door een Amerikaan uitgelegd.

 5. 12

  Even als terzijde: Ariane staat eigenlijk bekend als een zeer betrouwbare raket. Ariane 4 had een betrouwbaarheid van 97%. Arianae 5 heeft een valse start gehad met een aantal opeenvolgende problemen, maar volgens mij is dat ondertussen al een stuk verbeterd…

  //ging het hier over een baby dan?

 6. 15

  Oew… out-nerded by Jay ;-)

  @14 jaja WimLex is ook alweer betrapt op zijn post-natale politieke blunder. Hij noemde zijn dochters “triple A” en iedereen *kuch* weet dat dat de afkorting van een Argentijns doodseskader is!

 7. 16

  Nou weet iedereen ondertussen wel dat W.A. een beursterm gebruikte. Wie weet zijn W.A. en Maxima wel van plan het koningshuis beursgenoteerd te krijgen zodra ze de troon hebben kunnen bemachtigen.
  Maar al die drukte om die a’s? Tuurlijk, het is niet erg creatief om de kentekenplaten van de koninklijke auto’s als inspiratiebron te nemen. Maar als de kids Petra, Veronica en Viola zouden heten hadden we wel wat anders te bloggen. Dus wees blij dat W.A. in al zijn historisch besef zijn kinderen niet Nathalia, Sofia en Bernardina heeft genoemd.